Buna ziua! sunt citata intr-un proces penal ca martor.In citatie scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art.171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat,li se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercitarii dreptului de aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat in arhiva instantei." ce vrea sa insemne asta? si inca ceva...eu acum sunt plecta din tara,mama mea are citatia,eu nu am cum sa ajung la proces.ce pot face.in plus citatia e pe numele meu de fata,iar acum eu sunt casatorita,si am alt nume! ma ajutati va rog!trebuie numai decat sa ma prezint.ce pot face in cazul meu?
Rugaţi-o pe mama dvs. să vă dea toate detaliile despre citaţie. Faceţi un înscris către instanţă, arătaţi situaţia în care vă aflaţi, menţionaţi adresa de corespondenţă din România, întrucât procedura citării cu străinătatea durează.
Înscrisul respectiv îl veţi pune la poştă cu confirmare de primire pe adresa instanţei, menţionând pe plic numărul dosarului.
In caz de neprezentare , se poate dispune amendarea dumneavoastra, si ulterior, instanta poate aprecia ca e necesara aducerea cu mandat .
Infractiunea de marturie mincinoasa se poate savarsi si printr-o inactiune , prin omisiune, deci nerelatand toate imprejurarile in care fapta a fost savarsita .
Sanctiunea prevazuta de Codul penal e inchisoarea de la unu la cinci ani.
Asadar, prezentati-va la termenul la care veti fi citata si relatati, cu sinceritate, cum s-a derulat evenimentul de care aveti cunostinta.
Explicati in scris prin cerere,instantei care v-a citat ,prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire,cu referire la instanta care v-a chemat,nr.de dosar si termen,situatia in care va aflati si atasati si copii de pe actele medicale despre care faceti vorbire.
Cauze de coruptie
raysa
am primit o citatie in calitate de martor in proces cu x in calitate de inculpat si altii pentru trafic de influenata (art257c.p).in caz de neprezentare se ... (vezi toată discuția)