avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... martor in accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

martor in accident rutier

Buna seara,
Recent am fost martorul unui accident rutier, eram in mashina unui prieten shi pe cand incerca sa parcheze, a lovit cu spatele un trecator. Amicul a ramas sa ashtepte Politzia, iar eu am plecat. Pot fi citat la un eventual proces? Care sunt, obligatziile mele in momentul de fatza, dat fiind ca inafara de zgomotul impactului, nu ash putea oferi alte informatzii? La ce...surprize ma pot ashtepta?
Daca ar putea cineva sa-mi dea un raspuns, v-ash fi foarte recunoscator, deshi in plin Craciun nu shtiu cata lume are ragaz sau chef pt asha ceva...
Va multzumesc mult
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 12:27, 26 Decembrie 2009
In cazul in care prietenul dvs nu se intelege cu victima si se va ajunge la un eventual proces atunci puteti fi citat in calitate de martor! Dar nu vad motivul fiindca dinamica accidentului este clara , prietenul dvs a dat cu spatele fara sa se asigure , deci este vina lui , a lovit pe cineva , iar in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale se va stabili incadrarea faptei.
In prezent nu aveti nici o obligatie daca prietenul dvs nu v-a indicat la politie ca martor la accident!
Va multumesc mult pt raspunsul atat de prompt!
Sper sa nu fie cazul sa revin pt noi clarificari pe tema asta, insa totul depinde de evolutia victimei...iar din ce mi-ati spus, si de decizia prietenului, care ma tot suna cu intrebari de genul "Nu-i asa ca ....?", in speranta ca voi spune ce vrea sa auda... #-o
Ceea ce, in lumina comentariului Dvs., nu e de prea bun augur...

Craciun fericit si o noapte linistita!
Pentru a evita orice discutie care nu isi are rostul cu prietenul dvs , sfatul meu este sa ii spuneti direct ca nu aveti de gand sa mintiti sau sa spuneti altceva decat stiti si ati vazut! Adica faptul ca el a dat cu spatele , acel zgomot infundat si atata tot!
Buna seara!
Parerea mea e ca nu e neaparat vinovat conducatorul auto.Pietonul putea sa se afle pe partea carosabila,putea sa fi iesit brusc din spatele altei masini....
Nu vad de ce nu ati merge ca martor intr-un eventual proces cu toate ca dv,dupa cum sustineti doar ati auzit zgomotul si nu ati vazut ce s-a intamplat.

Craciun frumos!
Puteti fi audiat ca martor,dar cu sanse infime,daca organele de urmarire penala,considera ca cele cunoscute de dvs.nemijlocit,ar ajuta la aflarea adevarului,
In orice situatie,dvs.trebuie sa declarati adevarul si nimic mai mult.
Este bine sa discutati cu prietenul dvs pentru ca acesta sa nu va propuna,mai ales ca ati putea suporta consecintele legale,in eventualitatea declararii unui neadevar inlegatura cu cele intamplate

Alte discuții în legătură

Laptop furat monikcapricorn monikcapricorn Buna seara!! Am si eu o mare rugaminte daca ma puteti ajuta cu un sfat.Mi s-a furat laptopul si nu stiu cum sa procedez ca sa am castig de cauza. Eram in ... (vezi toată discuția)
Refuz declaratie in calitate de martor - consecinte Jipeanu Jipeanu Buna seara,numele meu este Constantin si am rugamintea de a ma ajuta cu un sfat referitor la o contraventie savarsita de un prieten care m-a citat ca martor ... (vezi toată discuția)
Pot sa schimb declaratia facuta daca inca nu am depus marturie? margs margs Buna seara! As avea nevoie de cateva sfaturi din partea dumneavoastra. In urma cu cateva luni a avut loc un incident in apropierea casei mele. A avut ... (vezi toată discuția)