avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1169 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren construibil sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren construibil sau nu?

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoarele doua probleme, legate de cumpararea unui teren, cu suprafata de 600 mp, front stradal 27 ml. Terenul include drum de servitute, suprafata utila fiind de 486 mp.
Mentionez ca proprietarul sustine ca are un certificat de urbanism mai vechi, pe care nu l-am vazut, in care scrie ca terenul este construibil, ce-i drept, se afla intr-o zona rezidentiala, cu toate utilitatile. Problemele ar fi urmatoarele:
1. exista o hotarare a Consiliului local, in care suprafata minima pt obtinerea autorizatiei de constructie este de minim 500 mp; nu se specifica daca aceasta suprafata include sau nu drumul de servitute;
2. latimea terenului este mai mare decat adancimea, ceea ce contravine legii, care prevede ca adancimea trebuie sa fie mai mare sau cel putin egala cu latimea, pt ca un teren sa fie construibil (n-am inteles aceasta logica).
In cazul 1) - poate o hotarare a unui Consiliu Local sa contravina Legii, care prevede ca suprafata minima trebuie sa fie de 200 mp (pt cladiri izolate sau cuplate?)
In cazul 2) - exista derogari privind deschiderea la strada, cunoasteti cazuri in care s-a obtinut autorizatie de constructie pe teren cu adancimea mai mica decat latimea?
Precizez ca stiu faptul ca as putea solicita un certificat de urbanism de informare, insa mai stiu ca, in comune, acesta se da cu destula usurinta si nu stiu cata greutate ar avea apoi in instanta, in cazul in care se dovedeste ca este eronat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: eraz , utilizator 13:12, 16 Decembrie 2012
Proprietarul-vanzator trebuie sa depuna la notar toate actele care demonstreaza istoricul imobilului.
Institutia Prefectului verifica legalitatea hotararilor Consiliilor Locale.
Gradul de ocupare a unui teren cu constructii este specificat in legislatia in materie, raspuns care se poate primi si de la Inspectia de Stat in Constructii.
Referitor la raportul lungime/latime al terenului, situatia este hazlie, asemenea exprimarii antice despre imparatul roman Lucius Cornelius Sulla Felix (c.138 i.Hr.-78 i.Hr.) si Prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
Latimea si adancimea parcelei conform hg 525/1996 dorincornea dorincornea In HG 525/1996, la Sectiunea 4, Art. 30 (parcelarea), alin. (2) si (3) se specifica urmatoarele: (2) Autorizarea executării parcelărilor, în baza ... (vezi toată discuția)
Suprafata minima pt constructia unei case moraru alexandru moraru alexandru am gasit de vanzare o suprafata de 150m.p. de teren. Daca o cumpar ar putea primaria sa-mi elibereze autorizatie de constructie sau trebuie neaparat o anumita ... (vezi toată discuția)