avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Numere provizorii expirate

Buna dimineata. Am o problema legata de numerele de inmatriculare provizorii. Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate. In urma cu doua luni mai exact pe 18 oct. am fost oprit in trafic de catre un echipaj al politiei, iar la verificarae documentelor s-a constatat ca am numerele expirate de o zi. Recunosc ca a fost greseala mea, dar pur si simplu am crezut ca numerele sunt valabile din 18.09 pana in 18.10, neuitandu-ma pe acte. Mi-a fost ridicat permisul de conducere dandumi-se o dovada fara drept de a conduce, fara amenda si mi s-a spus ca voi fi contactat de superiorul agentului pentru a mai da o declaratie, dupa care dosarul va fi predat la parchet sau judecatorie de unde voi primi o citatie, mi se va da o amenda, va fi stabilita perioada suspendarii permisului si asa mai departe. Problema e ca nu am fost contactat de nimeni, citatie nu am primit si nu stiu nimic de procedura. Intrebarile mele sunt: 1) Trebuia agentul sa-mi ia permisul de conducere? 2) Daca instanta hotaraste suspendarea permisului pe o anumita perioada, mi se ia in calcul si cele doua luni sau perioada pana la care se stabileste "sentinta"? 3) Cam la ce suma se ridica amenda? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:34, 16 Decembrie 2012
Problema e ca acum aveti dosar penal si asta ar trebui sa va preocupe. Veti scapa doar cu o amenda in cazul in care nu ati mai avut si alte abateri ale regulilor de circulatie in trafic si retinute ca atare in evidenta cazierului rutier.Politistul v-a prezentat varianta cea mai blanda, dar procurorul de caz va stabili ce se va intampla, daca va limita cazul la o amenda sau va trimite dosarul in instanta.

Asa ca, in loc sa asteptati sa fiti "invitat", ar trebui sa va interesati singur la politia rutiera unde vi s-a retinut permisul, sa vedeti stadiul dosarului si daca nu cumva nu va trebuie si un avocat care sa va ajute in cazul prezentat. Sa nu treaca un an pana veti avea o "invitatie".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. DriftingCalibra DriftingCalibra Buna ziua ma numesc Ranetti Victor , sunt din Bucuresti si am 23 de ani impliniti ieri 07.07 :) In urma cu 1 an de zile am plans 3 zile la rand ca am fost ... (vezi toată discuția)
"am condus fara permis" Cosmin9090 Cosmin9090 Buna seara, Am o problema si as vrea daca se poate sa ma lamuriti cu un raspuns exact ca sa stiu ce am de facut mai departe. Am sa povestesc cele ... (vezi toată discuția)
Conducerea unui autovehicul cu numar de inmatriculare expirat sylvestre sylvestre Am cumparat un opel calibra cu numere de spania.La 4 zile dupa achizitia acestuia am fost oprit de un echipaj rutier care mi-a spus fara a prezenta actele ca ... (vezi toată discuția)