avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe card de indemnizatie copil
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe card de indemnizatie copil

Buna ziua,
Datorita unei mai vechi restante la o banca , am constatat ca mi s-a pus poprire pe contul in care imi intrau lunar banii pentru cresterea copilul si anume indemnizatia +alocatia , asta chiar din momentul ultimei plati de catre stat (probabil pana atunci ma aflam sub tutela statului si nu aveau voie sa faca oprirea); dupa varsta de 2 ani copilul ia o alocatie de 42 de lei pe care doresc sa o primesc tot in acelasi cont ; intrebarea mea este urmatoarea :daca o sa fac cerere la A.N.P.S., caci de acolo imi vin banii de alocatie , sa-mi vireze banii in cont , cei de la banca sunt obligati sa-mi deblocheze contul??, fiind un cont exclusiv pentru alocatie copil.
Multumesc!!...
Cel mai recent răspuns: raluk79 , utilizator 15:01, 17 Decembrie 2012
Art.409 alin.7 Cpc prevede expres ca: Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.

Mergeti la banca si solicitati ridicarea popririi, indicand articolul mentionat anterior si aratand provenienta banilor. Ar trebui sa se rezolve. Incercati sa discutati cu cineva de la juridic sau din conducerea sucursalei respective.

Multumesc pentru promptitudine ..dar as mai avea o nelamurire :la care banca trebuie sa ma duc la juridic, caci creditul restant e la o banca iar contul pe care mi s-a pus poprire e la alta banca ?..mai specific ca este o poprire cu executor judecatoresc .Si inca ceva :deci eu acesti 42 lei -alocatie copil ii primesc prin posta acum , ma gandeam ca daca fac cerere sa mi se vireze pe card (pe acest cont oprit) cei de la A.N.P.S. vad contul blocat si nu pot vira banii ?..multumesc
La banca la care aveti cardul.
Am fost la banca la care am cardul si mi-au zis ca le trebuie o cerere scrisa de la executorul judecatoresc ca sa deblocheze contul..mai specific inca o data ca mi s-a facut oprire pe cont in momentul in care mi s-au virat ultimii bani de indemnizatie(cand a facut copilul 2 ani) , deci dupa ce am iesit de sub tutela statului , eu mai avand in cont o rezerva de bani.
Daca in continuare solicit ca acei 42 lei - alocatie copil, dupa 2 ani- sa mi se vireze tot in acest cont , sunt obligati sa-mi deblocheze contul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil raluk79 raluk79 Buna ziua, Am un card pe care primeam lunar indemnizatia copilului ; in momentul in care mi s-au virat ultimii banii, cand copilul a facut 2 ani, eu mai avand ... (vezi toată discuția)
Blocare card cec alocatie copil de catre primarie roxanam79 roxanam79 ce pot sa fac in cazul in care banca a blocat cardul pe care vine alocatia copilului card ce figureaza pe numele mamei si nu stie de catre cine e blocat nu vor ... (vezi toată discuția)
Poprire banca dan197 dan197 Buna ziua. Am poprire in banca data de serviciul de impozite si taxe . Este posibil sa mi se opreasca suma din banca ? (vezi toată discuția)