avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chitanta cheltuieli
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chitanta cheltuieli

Buna ziua,

Ce va spun mai jos este este o intrebare pe care mi-a pus-o o persoana.

Locuieste la bloc,plateste lunar intretinerea,insa in ultima clipa,are impresia ca administratorul incaseaza mai mult de la cei pe care ii gaseste de fraieri. Nedumerirea este ca de ce nu se emite chitanta cu toate detaliile de consum?
Mai precis,sa fie o chitanta ca cei de la electrica si gaze,in asa fel incat sa specifice cat s-a consumat si cat costa fiecare detaliu,apoi la final suma totala de plata.
Dupa cum stiti,administratorii emit chitanta cu suma de....pe luna.....! Insa persoana respectiva,care crede ca administratorul o pacaleste la cheltuieli,vrea sa aiba o chitanta in care sa fie semnat si stampilat.
Ex:
Gunoi- 5 lei /pers.
Lumina scara- 1 leu /pers
apa rece- 1,50 lei/mc = s-a consumat pe luna anterioara 5 mc X 1,50= 7,50 lei
salariu administrator...
salariu femeie serviciu.....

Se pare ca aici nu se emit astfel de chitante,doar cat are de plata si atat,fara sa se verifice.....

Intrebare: Ce se poate face? De scris pe verso nici vorba,asadar cum ar trebui procedat aici ptr a se verifica ce ni se baga la cheltuieli ptr plata?

Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
Tarzan2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRINA1 , utilizator 22:07, 17 Decembrie 2012
Aceste detalii trebuie sa fie specificate in listele nominale de plata, care se afiseaza la loc vizibil.
Asa prevede Legea 230 din 2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si normele de aplicare a acestea.
Tarzan2012 a scris:


ca de ce nu se emite chitanta cu toate detaliile de consum?


Intrebare: Ce se poate face?



Natura sumelor care constituie c/v intretinere trebuie sa fie explicit precizata in lista de intretinere
Proprietarul care are suspiciuni ,fie poate solicita in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 clarificarea aspectelor fie in termen de 10 zile de la afisarea listei de intretinere poate face contestatie la presedinte ,in temeiul disp art 12 A al c si al d din HG nr 1588/2007.
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2012
ynocentta, utilizator
Ceea ce solicitati dvs ar trebui sa fie afisat la avizierul asociatiei pentru fiecare luna in parte si astfel sa puteti verifica si dvs foarte usor.
De ex: se mentioneaza nr facturii de la Enel si nr de persoane la care se imparte, La fel si pt restul de furnizori si pt salarii, materiale etc. Aceste sume adunate ar trebui sa dea suma finala de plata care apare pe chitanta.
adolfinapop a scris:

Aceste detalii trebuie sa fie specificate in listele nominale de plata, care se afiseaza la loc vizibil.



Asta stim cu totii ca este afisata lista in scara la intrare,dar nimeni nu are timp sa scrie pe hartie ce i s-a bagat si cat ca sa faca acasa un calcul. Nu mai zic ca si tabelul cu lista locatarilor si a platilor este afisat sus,nu prea vad unii oameni,ma gandeam,nu ar fi corect sa se emita altfel de chitante asa cum procedeaza si electrica,Romgaz sau alte societati in care fiecare platitor sa poata calcula acasa linistit cea ce a platit?
Eu fac si listele la mine in condominiu, fiecare proprietar primeste cand se fac listele un fluturas care are pe o parte consumul apartamentului defalcat pe fiecare utilitate in parte, iar pe o parte toate facturile pentru luna respectiva.
Ceea ce este trecut in lista de plata se regaseste si pe fluturas, stau oamenii la o cafea si ma verifica. :D
Pe o hartie A4 intra 6 fluturas (ca sa va dati seama de dimensiuni).

Alte discuții în legătură

Afisare lista intretinere mihalache70 mihalache70 Buna ziua, In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Lista de intretinere "dispare" locatar_abuzat locatar_abuzat Buna ziua, In mod misterios, lista de intretinere afisata la blocul meu cateodata \"dispare\". Adica este afisata si dupa cateva zile dezlipita de catre ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari OpraM OpraM Am observat ca exista Asociatii de Proprietari care percep penalitati la restante chiar de 10 ori mai mari decat cele percepute de furnizorii de utilitati ( ... (vezi toată discuția)