Buna ziua,
In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de suma respectiva.
Desi am solicitat verbal administratorului asociatiei sa ia masuri de afisare in timp util a listei respective, acest lucru nu s-a intamplat...
Va intreb respectuos cine este responsabilul legal al afisarii listei de intretinere lunare si ce ar trebui sa intreprind pt a intra in posesia acelor informatii inainte de prezentarea la casierie?
Va multumesc anticipat!
De exemplu, lista de intretinere aferenta lunii februarie 2010 a fost afisata pe 02.04.2010 (pe lista se specifica afisarea la data de 19.03.2010), luna martie a fost afisata pe 06.05.2010 (pe lista se specifica afisarea la data de 20.04.2010) iar luna mai inca nu este afisata, desi astazi este 29.06.2010.
Azi am fost la asociatie si am platit intretinerea dar am aflat cuantumul acesteia dintr-o lista a administratorului, nu din cea afisata la avizierul scarii unde locuiesc...
Faceti o sesizare scrisa in acest sens catre presedintele asociatiei. Daca pe lista scrie ca este afisata pe 20.04. 2010, pai pe acea data trebuie sa se afiseze si nu peste inca 2 saptamani. Precizati ca, asa cum prevede legea 230/2007, lista trebuie afisata in maxim 5 zile de la primirea ultimei facturi de la furnizori, iar proprietarii au dreptul sa conteste o suma afisata pe lista in termen de 10 zile de la data afisarii, data care este consemnata pe fiecare lista.
Participati eventual la o sedinta de comitet si discutati aceste probleme.
Mda, cred ca situatia devine din faptul ca administratorul a facut ambele exemplare, le-a tras la imprimanta si evident pe lista apare data la care au fost listate, dar.... exemplarul care era destinat pentru avizier e la....cenzor, care nu-si face timp decat cu greu sa verifice si sa-si puna semnatura.
Mi s-a intamplat si mie asemenea chestiune............... numai ca eu editam simultan cu listele si fluturasii individuali pe care ii puneam in cutiile postale. Sigur, nu erau semnati de nimeni, dar macar oamenii aflau ce au de platit pana sa apara lista la avizier, semnata si parafata de cenzor si presedinte.
Astazi, 30.06.2010 am costatat faptul ca a fost afisata lista de intretinere aferenta lunii mai si se specifica clar pe ea: afisata pe data de 22.06.2010, fapt neadevarat...
Multumesc pt lamuriri, maine ma voi adresa scris presedintelui asociatiei de proprietari cu privire la eliminarea acestui aspect..
Nu e mare lucru dar pe mina m-a deranjat ca trebuie sa ma prezint la casieria asociatiei sa platesc ce am consumat si sa nu stiu suma, si poate doresc sa solicit o lamurire la ceva...
Lista de intretinere
ndb
Buna ziua tuturor!
Traind zi de zi in aceasta frumoasa tara ma confrunt cu situatii in care atipicul este considerat de unii in anumite situatii ca fiind ... (vezi toată discuția)