avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la asociatia de locatari

sunt locatara in blocul O8A, strada Dezrobirii, numarul 42. locuiesc in acest bloc din anul 2009. problema pe care vreau s-o supun atentiei dumneavostra este urmatoarea: in luna mai suma restanta afisata la intretinere, nu reprezinta suma afisata in luna aprilie , ci cu 2 milioane mai mult, administratorul cu un tupeu iesit din comun imi spune ca "asta e, trebuie sa platiti , s-a facut o greseala" . cum pot intra in posesia situatiei afisate la avizier pe luna aprilie? pentru ca aceasta fisa este la el, eu nemaiavand dovada decat ce au vazut proprii mei ochi. iar la presedinte am mai fost cu ceva timp in urma cu alta sesizare si a zis ca nu are numar de inregistrare. sesizarile/cererile nu imi vor fi luate in seama iar eu nu am dovada ca am sesizat aceste lucruri.
In temeiul disp art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces,la cerere,la orice document al acesteia

Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va puna la dispozitie fisa dvs de evidenta in care trebuie sa fie inregistrate sumele restante ,natura acestora ,cu datele succesiv si cronologic de aplicare a penalitatilor legal prevazute
Faceti o cerere catre presedinte si o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si cereti sa va arate modul de calcul pe luna aprilie (trebuia facuta in termen de 10 zile de la data afisarii listei). Aveti dreptul sa cunoasteti toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si aveti acces, la cerere, la orice document al acesteia, conform Legii 230/2007 Art. 10.
thran a scris:

Faceti o cerere catre presedinte si o trimiteti prin posta cu confirmare de primire si cereti sa

Art 12 A din HG nr 1588/2007
Proprietarii au dreptul d)sa primeasca explicatii cu privire la calculul cotei de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari si,eventual sa o conteste la presedintele asociatiei de proprietari,in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata.

Concret presedintele asociatiei de proprietari detine obligatia sa raspunda in termen de 7 zile la eventuala contestare a valorilor impuse in lista de plata
Sau, contestatia in dublu exemplar o predati administratorei , pe care o rugati sa semneze de primire pe ambele exemplare.:D Aceasta o v-a preda presedintelui.

De ce nu va interesati cine afiseaza la avizier listele de plata, ca sa il rugati sa faceti copii xerox dupa documentele care prezinta importanta ?.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare lista intretinere mihalache70 mihalache70 Buna ziua, In blocul unde locuiesc, lista de intretinere lunara se afiseaza dupa data de 30 a lunii, in momentul platii la casierie neavand la cunostinta de ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa cer copii dupa tabelul afisat la parterul scarii ? vasile2014 vasile2014 Deoarece administratorul mi-a spus ca nu are dreptul legal sa-mi trimita copii ale tabelului afisat, si pentru ca am citit un articol care sugereaza ... (vezi toată discuția)
Liste plata fara data afisarii, scadentei cporumbel cporumbel Pot actiona in justitie un neplatnic pe baza listelor care nu poarta data afisarii si a scadentei? Mi le ia in considerare judecatorul? Multumesc. (vezi toată discuția)