avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am dreptul sa cer copii dupa tabelul afisat la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am dreptul sa cer copii dupa tabelul afisat la parterul scarii ?

Deoarece administratorul mi-a spus ca nu are dreptul legal sa-mi trimita copii ale tabelului afisat, si pentru ca am citit un articol care sugereaza contrariul, va intreb pe dumneavoastra.
Administratorul mi-a trimis in schimb doar cheltuielile pentru apartamentul meu pentru ultima luna, dar eu cum pot verifica si dovedi ca mi-au fost introduse cheltuieli in plus la serviciile de la care sunt debrasat precum si gaze in toate lunile restante.


"ORICE PROPRIETAR, MEMBRU al asociatiei de PROPRIETARI, are DREPTUL de a solicita ORICE DOCUMENT al asociatiei de proprietari printr-o simpla cerere. Adica vi se pare ca sunteti furati? Cereti o copie dupa actele asociatiei si le veti obtine apoi le consultati. In cazul in care apar nereguli, se merge mai departe."
Ultima modificare: Joi, 13 Martie 2014
vasile2014, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:00, 13 Martie 2014
De ce nu luati tabelul afisat de la avizier , dupa care sa faceti o copie xerox ?. Bineanteles,ca il puneti la locul de unde l-ati luat .
Cred ca este inchis cu cheie panoul, nu l-am probat, dar asa se vede.

Totusi vreau sa stiu daca este corecta sau gresita afirmatia administratorului, deoarece pentru lunile din urma listele nu mai sunt acolo, si sunt necesare pentru verificare.
Lista este la vedere, asa ca dincolo sau dincoace de geamul avizierului veti vedea acelasi lucru.
Cereti administratorului sa va detalieze cum v-a calculat intretinerea, insistand pe informatiile care va sunt neclare. O cereti in scris si scrieti ca vreti sa vi se raspunda tot in scris.
Faceti o cerere catre administrator,in care solicitati sa vi se inmaneze o copie de pe acel tabel. Lasati cererea la el,cereti un nr.de inregistrare,apoi asteptati sa va raspunda. El este obligat sa va raspunda tot in scris,iar daca va refuza sa va inmaneze un duplicat,trebuie sa mentioneze si baza legii pe care se sprijina. Verificati legea pe care o argumenteaza.
Succes.
Cred ca a fost o gluma cu furatul tabelului, bine ca nu v-a sugerat sa omorati administratorul sa luati listele.
Legea 230/2007 Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.


Asta nu inseamna ca trebuie cineva sa va faca copii dupa toate actele asociatiei, este bine sa va adresati reprezentantului asociatiei de proprietari (presedintelui) sa va lamureasca cum au fost repartizate anumite cheltuieli.
Termenul de contestatie a listelor de plata este de 10 zile de la data afisarii, iar presedintele este obligat sa va raspunda in 7 zile.

Alte discuții în legătură

Liste plata corectate Tonyde Tonyde Buna ziua. Pentru a clarifica niste divergente cu Asociatia am solicitat in scris sa mi se elibereze conform legii copii dupa listele de plata pe ultimile 5 ... (vezi toată discuția)
Drepturi locatar in raport cu asociatia de proprietari lia_liana lia_liana Buna ziua! Rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti [b]daca in calitate de locatar (nu am facut nici o cerere de aderare la Asociatia de proprietari), pot ... (vezi toată discuția)
Intrebari legat de administrator bloc start01 start01 Va salut, am si eu niste intrebari la care va rog sa ma lamuriti daca sunteti amabili. 1.Suspectez administratorul ca-i bandit si ma umfla la intretinere ... (vezi toată discuția)