avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare

Poate fi facuta promisiune de vanzare pentru un teren+casa avand 2 proprietari si aflata inca in indiviziune?
Promisunea ar fi facuta de catre numai unul dintre proprietari pentru 1/2 parte (ce este partea lui dar nepartajat)?
Cel mai recent răspuns: Mariana D. , Avocat 19:16, 5 Februarie 2009
Se poate face o promisiune unilaterala de vizare a 1/2 din imobile dar si asupra ameblor imobile, pentru ca promitentul nu se obliga decit sa transmita proprietatea imobielolor dac vor cadea in lotul lui
Se poate face chiar şi o promisiune bilaterală. :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sigur ca da , se poate face o promisiune pentru cota indiviza de 1/2 din cele doua imobile iar ca sa merg mai departe promitentul cumparator poate solicita iesirea din indiviziune solicitand eventual atribuirea imobilului casa de locui( in cazul cand imobilul nu este comod partajabil) platind sulta celuilalt coproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire indiviziune Selenus Selenus Buna ziua, am urmatoarea problema. Apartament cu succesiunea facuta in urma decesului tatalui, cu urmatoarele cote: A: mama: 50%; B. Copil 1: 25%; C. Copil ... (vezi toată discuția)
Bună seara. am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. ... Julia 555 Julia 555 Bună seara. Am certificat de moștenitor eu și mătușa mea. Ce trebuie sa fac dacă nu ne înțelegem ce vrem sa facem cu casa? Eu vreau sa o vând și ea ... (vezi toată discuția)
La ce s-a referit instanta, cand in cauza unui partaj( succesiune) ... gambette gambette La ce s-a referit instanta, cand in cauza unui partaj( succesiune) a cerut succesibilulu sa spuna ce vrea casa sau bunuri in natura ? (vezi toată discuția)