avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnarea in termen de 30 de zile a produselor
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnarea in termen de 30 de zile a produselor

Buna ziua,

Vand on-line CD/DVD-uri marca proprie ce sunt personalizate pentru fiecare client in parte,chiar daca au acelasi continut.
De la print-ul discului pana la inscriptionare cu nume,prenume al viitorului detinator.
Din cate stiu eu,acest tip de produse nu pot fi returnate fiind personalizate si mai mult pentru ca stiu ca sunt in categoria Software/Film/Muzica etc. si o data deschise nu pot fi revandute catre altcineva deoarece se considera ca informatia poate fi virusata de catre clientul "rauvoitor",etc.
Va rog sa imi spuneti daca este adevarata afirmatia pe care tocmai am facut-o si daca puteti sa imi paste-ati legea cu privire la Returul produselor in termen de 30 de zile pentru ca eu nu am gasit-o nicaieri sau sa imi spuneti unde as putea gasi-o.

Multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 22:16, 22 Decembrie 2012
Faceti referire la Ordonanta 130/2000 modificata, textul ei il gasiti aici:
[ link extern ]
Ati incurcat putin termenele, clientul poate returna fara explicatii produsul in 10 zile iar comerciantul este obligat sa ii restituie banii in 30 de zile.

In opinia mea produsele personalizate la cererea / prin vointa clientului iar continutul lor este cunoscut de acesta in momentul cand au facut comanda - nu vi se aplica aceasta ordonanta.
Dvs. trebuie sa aveti grija sa faceti descrierea corecta a produsului pe care il vindeti, in asa fel incat sa nu se poata spune ca una e calitatea descrisa pe site si alta este realitatea.
A nu in niciun caz,garantez pentru calitatea produsului pe care il vand.M interesa sa stiu aceasta treaba pentru ca auzisem ca daca produsul este personalizat,banii nu se pot restiui.
In fine,nmultumesc pentru explicatiile acordate si va doresc Sarbatori Fericite!
Tot in Ordonanta 130/2000 scrie:
Art. 10
Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel:
[...]
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;

Nu uitati sa precizati la Termeni si conditii ceva de genul Produsele personalizate la cererea clientilor nu se pot returna. si eventual sa treceti si Art. 10 din ordonanta.
Va multumim pentru urari, Craciun Fericit si dvs.!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse digitale Borsec Borsec Buna ziua. Vreau sa va intreb daca produsele digitale pot fi returnate. Stiu ca exista o lege prin care consumatorul este protejat atunci cand cumpara un ... (vezi toată discuția)
Retur produs textil vandut online la metru sevenx sevenx Buna ziua, Un produs textil care prin natura sa se vinde la metru, taiat la specificatiile clientului, vandut online se poate returna in cele 10 ... (vezi toată discuția)
Returnare produse personalizate NicoValcu NicoValcu Buna ziua, mi-am cumparat un produs personalizat si m-am razgandit. Mai pot face ceva? Multumesc! (vezi toată discuția)