avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produse digitale
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produse digitale

Buna ziua. Vreau sa va intreb daca produsele digitale pot fi returnate. Stiu ca exista o lege prin care consumatorul este protejat atunci cand cumpara un produs de pe internet, adica il poate returna in termen de 10 zile. Dar daca cineva cumpara un produs digital, un e-book de genul "Cum sa slabesti, Cum sa inveti sa faci bani, etc" daca dupa ce cumpara produsul si il citeste isi da seama ca nu este ceea ce a crezut la inceput, il mai poate returna. Stiu ca la produsele digitale este o exceptie si nu mai pot fi returnate. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:28, 6 Ianuarie 2014
Atunci cand l-ati cumparat erau niste "termeni si conditii" sau ceva de genul acesta. Acolo se specifica daca si in ce conditii ati putea sa-l returnati.
Insa, in general, ebook-urile nu sunt returnabile.
elga50 a scris:

Atunci cand l-ati cumparat erau niste "termeni si conditii" sau ceva de genul acesta. Acolo se specifica daca si in ce conditii ati putea sa-l returnati.
Insa, in general, ebook-urile nu sunt returnabile.


Eu nu am cumparat nimic, era doar o intrebare informativa. Legat de Termeni si conditii am observat ca multi trec acolo tot felul de reguli dupa ureche de multe ori nici nu sunt in conformitate cu legea. Vroiam sa stiu care este legea nu regula unui site.
Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Art. 10. - Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile
au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror executie a inceput, cu acordul consumatorului, inaintea expirarii termenului de 10 zile lucratoare prevazut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.
Borsec a scris:
Legat de Termeni si conditii am observat ca multi trec acolo tot felul de reguli dupa ureche de multe ori nici nu sunt in conformitate cu legea. Vroiam sa stiu care este legea nu regula unui site.


Regulile nu sunt dupa ureche, respecta legislatia si de multe ori societatile ofera mai mult decat sunt obligate pentru a atrage clientii.

Ati fi putut pune intrebarea explicit, cerand un act normativ; chiar daca raspunsul nu v-a satisfacut pe deplin era frumos sa cereti explicatii suplimentare politicos, nu admonestand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produse digitale cristian_edmond cristian_edmond Am făcut o comandă de cărți pe site-ul NEMIRA,și am achitat online costul.Se pare că din greșala mea,am bifat \" ebook\" in loc de paperback. Am sesizat ... (vezi toată discuția)
Returnarea produselor. rhadooq rhadooq Buna ziua, Reprezint un magazin online ce comercializeaza echipamente IT si nu numai. Ma intereseaza mai multe informatii si ce implica returnarea ... (vezi toată discuția)
Returnarea in termen de 30 de zile a produselor cip204 cip204 Buna ziua, Vand on-line CD/DVD-uri marca proprie ce sunt personalizate pentru fiecare client in parte,chiar daca au acelasi continut. De la print-ul ... (vezi toată discuția)