avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua am o problema.Din 1999 sint casatorita.Casnicia cu suisuri si coborisuri.Sotul nu m-a lasat sa muncesc niciodata.Efectiv nu m-a lasat.Nu pt ca nu am vrut.Acum dupa atitia ani daca s-ar pune problema sa divortam si sa impartim bunurile ce am eu de cistigat? pt ca sotul ma ameninta ca eu nu cistig nimic din cauza ca n-am avut venit.Dar eu am muncit pe brinci acasa.Sapa in gradina,si etc toate treburile gospodaresti.Sotul tot zice ca sa vindem ce avem sa mai facem rost de bani dar el odata ce a vindut dus este cu banii.De aceea nu accept asta.Multumesc anticipat.
este adevarat partajul se face si functie de contributia fiecarui sot la avutia bunurilor comune, insa asta nu inseamna ca dvs. va pierdeti dreptul legal la cota parte ce vi se cuvine functie de aportul adus in gospodarie, munca, ingrijirea copiilor etc...consider ca nu ar trebui sa vindeti, ci dupa divort sa partajati bunurile comune .
nu am copii.eu practic am avut meseria de servitoare.ca de sotie nici nu poate fi vorba.multumesc.
Intotdeauna la partajarea bunurilor comune se tine seama se de munca femeii in gospodarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort CETATEANA1 CETATEANA1 Buna ziua am o problema.Din 1999 sint casatorita.Casnicia cu suisuri si coborisuri.Sotul nu m-a lasat sa muncesc niciodata.Efectiv nu m-a lasat.Nu pt ca nu ... (vezi toată discuția)
Partaj lupufor lupufor buna ziua, in 2010 am achizitioanat un imobil cu avans 30% (aport comun al nostru ca soti) si 70% credit imobiliar. Din 2010 si pana in prezent toate ratele ... (vezi toată discuția)
Toate bunurile sunt pe numele sotului Toate bunurile familiei (case, terenuri, masina) sunt numai pe numele tatalui. 1) Poate vinde el vreuna dintre case fara sa ceara consimtamantul mamei ... (vezi toată discuția)