avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale imputernicire
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

imputernicire

Sunt asociat unic si administratorul unei societati comerciale. In luna martie trebuie sa plec din tara 6 luni.
intrebari:
- pot imputernici pe cineva sa semneze contracte, acte contabile, sa depuna/scoate bani din banca , etc ???
- pot imputernici pe cineva sa cesioneze partile sociale ( in caz ca este nevoie)???
- imputernicirea se face la notariat???
Cel mai recent răspuns: andrei82 , utilizator 15:37, 4 Ianuarie 2011
Puteti sa imputerniciti pe cineva sa faca toate operatiunile, insa pentru operatiunile bancare trebuie sa completati un anumit formular la banca iar persoanei respective sa i se acorde aceste drepturi este necesar sa aiba si speciment de semnatura la banca.
Imputernicirea se face la notariat.
imputernicitul, poate cesiona partile sociale in lipsa mea, daca este mentionat in "imputernicire" ???
Cel mai simplu, avand in vedere ca lipsiti o buna perioada de timp, este sa numiti acea persoana ca administrator. Astfel va putea indeplini toate actele de administrare, inclusiv operatiuni pe cont fara sa mai treceti e la banca si sa completati o noua declaratie privind titularii operatiunilor pe conturile societatii. Puteti face si o procura in care sa fie mentionate toate operatiunile pe car ele poate efectua. In ceea ce priveste cesionarea, puteti da o procura speciala in acest sens, in care va trebui sa treceti si pentru ce pret urmeaza sa cesioneze partile sociale, sau s aprecizati ca poate vinde la ce pret crede de cuviinta.

Legea nu cere o procura autentica, cu exceptia situatiei in care intentionati ca cel imputernicit sa incheie si acte de vanzare-cumparare imobile sau sa ipotecheze imobilele apartinand societatii, ori ca acel contract de cesiune sa fie incheiat in forma autentica. Este recomandabil sa fie in forma autentica pentru a evita formalismul exagerat al diverselor institutii ce ii vor cere imputernicitului o procura autentica, pentru ca asa li s-a spus lor ca trebuie.
1. puteti imputernici un tert caruia ii veti delega puterile dvs. de administrator.

2. puteti imputernici o persoana sa va instraineze partile sociale - sa precizati si pretul la care urmeaza a fi cedate sau sa-l madatati pe imputernicit sa negocieze pretul.

3. e bine sa atestati macar o astfel de procura pentru a evita eventuale neintelegeri.
juristnet a scris:
1. puteti imputernici un tert caruia ii veti delega puterile dvs. de administrator.

Daca imputernicirea nu e speciala, ci foarte generala asa cum sugerati, atunci imputernicitul devine reprezentant al societatii care trebuie inregistrat la RC.

Alte discuții în legătură

Cesionare actiuni Gabriela VP Gabriela VP buna seara, imi puteti spune va rog care sunt costurile pentru a cesiona 50% din actiunile unei firme pe care le detin celuilalt asociat si care este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire asociat radujit radujit Buna ziua, Am urmatoarea situatie: intr-o societate comerciala sunt doi asociati X (51%) si Y (49%). X are calitatea de administrator in societate(nu este ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)