avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubire pentru folosinta cotei parte din imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubire pentru folosinta cotei parte din imobil

Buna seara,

Intentionez sa chem in proces pe fostul sot si actuala lui sotie, care locuiesc in imobilul construit cu fostul sot. Imobilul este folosit de catre ei din ianuarie 2010.
Doresc sa cer despagubire retroactiva pe ultimii 3 ani din partea actualei lui sotii.
Atat ea, cat nici fostul sot nu mi-au cerut acordul pentru ca aceasta sa locuiasca in imobil. Nu exista nici un document care sa ateste ca aceasta a locuit doar in cota parte a fostului sot, deci se presupune ca a locuit si cota mea parte. Mai mult decat atat, a utilizat mobilierul compus din 4 buc sifonier+pat+masuta+2 buc fotolii extensibile, care sunt bunurile mele personale inainte de casatorie-zestre.
Va rog sa imi spuneti in ce conditii pot sa deschid acest proces, in luna ianuarie.. Stiu ca din februarie este obligatorie consultarea unui mediator in procesele civile, insa cu acest barbat nu se poate discuta nimic in conditii normale. Intentionez sa cer despagubire minim 500 lei/luna.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: baietzika , utilizator 07:49, 17 Decembrie 2012
va rog sa-mi dati mai multe detalii. inteleg ca legal sunteti divortati si tot legal ei sunt casatoriti. dvs in ce conditii ati parasit imobilul in cauza, daca imobilul in cauza este in partaj (daca s-a deschis actiune si cand). puteti da si mes privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire sot supravietuitor favex favex O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia ... (vezi toată discuția)
Fostul sot sta in concubinaj in casa noastra aflata in partaj. o pot evacua pe concubina? sau pe amandoi ? zeita_zeita zeita_zeita Buna ziua Va rog sa ma ajutati cu o problema. Fostul meu sot sta in concubinaj in casa familiala construita impreuna in timpul casniciei noastre. Noi am ... (vezi toată discuția)
Un raspuns privind partajul dodorel62 dodorel62 Eu am fost casatorit si in urma casatoriei a rezultat un baiat care acum are 19 ani,iar el sta in prezent cu fosta sotie la apartamentul pe care ea il avea ... (vezi toată discuția)