avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire sot supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire sot supravietuitor

O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia decedeaza si in urma celor doua succesiuni consecutive, respectiv tata si mama , sotia mosteneste integral imobilul parintesc. Decedeaza si sotia. Intrebarea este ce cota de mostenire va avea sotul supravietuitor cu referire la imobilul respectiv ?
Cel mai recent răspuns: favex , utilizator 10:58, 28 Februarie 2016
Sotul supravietuitor in concurs cu descendentii defunctului indiferent de numarul lor va avea un drept de 1/4 din masa succesorala .Deci dvs aveti cota de 1/ 4 .
Chiar daca nu e bun dobandit in timpul casatoriei?
Vreau sa fac urmatoarea precizare. Sotia a dobandit 1/2 din imobil prin succesiune de pe urma tatalui anterior casatoriei iar cealalta jumatate in timpul casatoriei ( din partea mamei).
Da, chiar daca nu e bun dobandit in timpul casatoriei . Sotul are un drept de mostenire. In cazul divortului nu ati fi avut nici un drept la partaj , fiind bunul sau propriu dobandit anterior casatoriei.

Alte discuții în legătură

Succesiune cu mama vitregă. care sunt cotele moștenitorilor? Istvan.S Istvan.S Bună. A murit socru care avea 3 copii (din prima căsnicie ) și nevasta care este mama vitregă a copiilor (nevastă din a doua căsnicie). Socru a dobândit ... (vezi toată discuția)
Succesiune superdorex superdorex Va salut, as dori sa stiu daca tatal meu decedeaza cum se imparte mostenirea?...mentionez ca mostenitori ar fi mama, eu si o sora! (vezi toată discuția)
Cota parte sot supravietuitor Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana se casatoreste iar in timpul casatoriei dobandeste o locuinta. Din casatorie rezulta 2 copii. Sotul decedeaza iar sotia ramasa in viata se ... (vezi toată discuția)