avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Termen CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Termen CEDO

Daca ultima hotarare interna a fost luata pe data de 28 iunie 2012, sa inteleg ca pot depune plangere catre CEDO la posta:

1. Pana pe data de 27 decembrie 2012 inclusiv? exclus 28.
2. Pana pe data de 28 decembrie 2012 inclusiv ?
3. Pana pe data de 29 decembrie 2012 inclusiv? deoarece ziua de 28 iunie 2012 nu se ia in considerare?
4. ....
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 07:43, 22 Decembrie 2012
6 luni ?Eu știam de 1 - 3 ani ...De unde stiti că e 6 luni ?? Dacă nr .telefon comunicat cedo este indisponibil,îmi trimit corespondenta în loc de apel telefonic?
Stimat forumist,

În privința termenului, o decizie de inadmisibilitate vădită o primiți, în general - nu există o regulă în acest sens - în jurul a 6 luni de la ultima corespondență avută cu CEDO, nu neapărat de la data depunerii aplicației.

În ceea ce privește admisibilitatea - de fapt CEDO nu constată o cauză vădit inadmisibilă și comunică aplicația Guvernului - o astfel de comunicare nu poate fi aproximată, putând dura de la circa un an la mai mulți ani, în funcție de natura cauzei. Din experiență, o astfel de comunicare poate depăși trei ani.

Crteriile de prioritizare a analizei cererilor de către CEDO le puteți observa aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Prin urmare, inadmisibilitatea vădită este comunicată mult mai repede, dar nu neapărat de la depunerea aplicației, ci de la epuizarea corespondenței cu CEDO.

Puteți folosi româna fără probleme în prima etapă a procedurilor CEDO, doar după comunicarea cazului către Guvern - etapa de după admisibilitatea în principiu - devine obligatorie folosirea limbilor oficiale ale Curții, franceza și engleza.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere la cedo etelkapalffy etelkapalffy Bună ziua, Mă numesc Etelka Palffy,sunt din Târgu Mureş. Cu deosebit respect mă adresez Domniilor voastre cu următoarea întrebare:din iunie 2005 ... (vezi toată discuția)
Cerere admisibila in principiu? geo-vem geo-vem Dacă am primit codul de bare si scrisoarea de confirmare de la curte, asta inseamna ca este admisibilă in principiu ?sau incă nu se poate vorbi de asa ... (vezi toată discuția)
Portal cedo CRISTY40 CRISTY40 Am un dosar la CEDO, a carui nr de inregistrare l-am primit in Iunie anul curent,exista vreun portal in care pot sa verific dosarul? Va multumesc (vezi toată discuția)