avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acte somaj - lipsa carnet de munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acte somaj - lipsa carnet de munca

Buna seara! Incepand cu data de 20.12.2012 imi inceteaza contractul de munca cf. art. 65 alin 1 din codul muncii. Problema mea este ca nu imi mai gasesc carnetul de munca ( pe care l-am ridicat personal de la ITM ).
Cine imi poate elibera o adeverinta din care sa rezulte vechimea in munca, care sa tina loc de carnet de munca, ITM-ul sau angajatorul (11 ani am lucrat la acelasi angajator, doar denumirea firmei s-a schimbat intre timp).
Este obligatoriu sa anunt pierderea carnetului de munca in Monitorul Oficial?
Actele se depun la somaj in 10 zile lucratoare sau calendaristice?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 17 Decembrie 2012
Am depus recent actele pentru somaj si pentru a beneficia de somaj din ziua in care se incheie contractul de munca trebuie sa le depuneti in maxim 10 zile calendaristice, insa nu mai tarziu de 12 luni si atunci se acorda incepand cu data depunerii cerereii.

In legatura cu carnetul de munca, cel mai bine este sa contactati Agentia Fortei de Munca de care apartineti pentru a va spune de ce adeverinta au nevoie in acest caz.

Mai jos doua link-uri utile:

[ link extern ] /

[ link extern ]
@ Elbi28

art.279 (5) C.mun. : Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.

Daca v-ati pierdut carnetul de munca, atunci va trebui sa obtineti adeverinte de vechime de la fostii angajatori .... pana la 01.01.2011 adeverintele eliberate de catre angajatorii din sectorul privat se vizeaza de catre ITM.

Daca sunt angajatori din sectorul public care nu mai sunt activi, atunci acestea se obtin de la Arhvele Nationale si nu de la ITM.
Verificati daca a fost scanat carnetul de munca si daca da atunci solicitati la Casa de Pensii (unde a fost scanat) sa va dea o copie dupa carnetul de munca si sa scrie pe copie ca este conform cu originalul.
Scanarea carnetului de munca nu este o scanare propriu-zisa , ci este o operatiune de culegere si introducere a datelor din carnetul de munca intr-un program special . Prin urmare, Casa de Pensii nu poate da copii de pe carnetele de munca chiar daca au fost scanate.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnet de munca pierdut. NUCU69 NUCU69 Bunaziua. Am pierdut originalul CARNET DE MUNCA. Am fotocopia C de m cu toate datele. Pot folosii scanul c de m pentru dovedirea vechimi in munca ? (vezi toată discuția)
Pensionare cu carte de munca pierduta uleiamihaela uleiamihaela Buna ziua! Ma confrunt si eu cu o problema privind pensionarea, pentru ca am pierdut cartea de munca in original. Am depus la casa de pensii sector 3 dosarul ... (vezi toată discuția)
Pierdut carte munca mari_vio mari_vio Am pierdut cartea de munca.Cum dovedesc ca am muncit....ce trebuie facut? (vezi toată discuția)