buna ziua am un credit de nevoi personale in euro luat acum cativa anii si la care in ultimul an nu am mai putut plati,creditul l/am luat cand aveam buletinul pe adresa parintilor mei si as vrea sa stiu daca prin faptul ca nu am mai putut plati banca ar putea sa vina sa le ia alor mei din casa ca sa recupereze creditul?,mentionez ca ei nu au fost ca girantii si nu au nici un amestec in acest credit,nu sunt mentionati nicaieri in contract doar adresa o aveam la ei,va multumesc
Executarea creantei se poate face numai pentru bunurile proprii, inclusiv salarii.
Asteptati termenul de prescriptie al executarii dupa care banca nu poate sa va mai execute.
multumesc mult ptr raspuns,deci daca eu nu mai am nici un salar in tara si nici un alt venit sau bun nu imi mai pot face nimic?daca eu lucrez in alta tara pot pune poprire pe salar in alta tara?sau legea se aplica doar ptr Romania?
Da, daca vor afla ca obtineti venituri in alta tarta, va pot executa printr-un executor de acolo. Daca aveti cu ce, corect ar fi sa va platiti datoriile.
In egatura cu prescriptia, bancile nu prea isi mai permit astfel de pierderi, asa ca nu mi-as face vreun vis de genul asta.
In plus, faptul ca debitorul isi ascunde bunurile reprezinta caz de suspendare a curgerii prescriptiei.