Buna ziua. Am doua credite la doua banci diferite. Pentru unul din ele am mai mult de 500 de zile in intarziere iar ptr al doilea am 140 de zile. Inca nu am fost anuntata de catre nici una din banci ca mi s-a reziliat contractul (inteleg ca acesta este primul pas inainte de executarea silita). In acest moment sunt insarcinata in 5 luni, deci urmeaza sa intru in prenatal, postnatal si concediu de 2 ani de crestere copil. Creditele sunt de nevoi personale fara garantie sau ipoteca, nu am bunuri de nici un fel pe numele meu si stau cu parintii. Cei de la banca ma ameninta ca ma executa si imi blocheaza conturile. Salariul il iau pe card deci am un cont care ar putea fi blocat numai ca este cel de salariu si parctic ar avea dreptul doar la 1/3 din venitul meu nu la tot. Cei de la firma la care lucrez nu vor sa-mi dea salariul decat pe card. In cazul in care imi blocheaza contul de card cum pot sa fac sa am acces la acei bani? Ca de luat din cont nu au dreptul sa ii ia dar nici eu nu o sa pot. Au dreptul sa imi blocheze banii din perioada pre si post natalului? Pot sa depun vreo contestatie sau ceva si sa dovedesc ca in acel cont mi se vireaza salariul, deci este singurul meu venit.
In cazul prezentarii unui executor judecatoresc la usa mamei mele acesta ce drept are sa intre pe proprietatea ei? Adica daca refuza sa-l primeasca in casa ce se intampla? Poate face asta avand in vedere ca este proprietarul casei?
PS: mentionez, daca are vreo importanta, ca nu sunt maritata cu tatal copiilor mei deci nu poate fi vorba de bunuri comune.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu scopul legitim de recuperare credit,banca are dretul sa solicita aplicarea procedurii legale de recuperare amiabila,sau prin executare silita
Executarea silita se realizeaza asupra bunurilor proprietatea titularului de cont bunuri mobile/imobile/conturi bancare si in final sume cu titlu de drepturi salariale
Executorul judecatoresc in eventualitatea in care se prezinta la domiciliu,urmeaza sa consemneze ca locuinta apartine parintilor
Executorul judecatoresc in vederea executarii hotararii judecatoresti,pentru a constatata si a consemna situatia de fapt ,este investit cu autoritatea a solicita prezenta organelor de politie
Multumesc ptr raspuns, dar totusi este greu de crezut ca au dreptul sa-mi blocheze contul in care iau salariul atata timp cat legea parca spune ca au dreptul la 1/3 din venit. Daca imi iau tot venitul eu din ce traiesc? Stiu ca o data ce am luat niste bani imprumut am obligatia sa-i returnez dar asta in masura in care pot sa o fac ...
Abuz?
popalucian
Buna seara. Astazi am aflat ca BEJ Tudorache Catalin Andrei mi-a pus preoprire pe cardul de salariu ( cardul e blocat). Din cate stiu pot opri doar 33% din ... (vezi toată discuția)