avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,

Am contractat un credit bancar in anul 2008.Din varii motive nu am mai putut achita ratele anul acesta.Am primit de la birou executor judecatoresc Comunicarea(insiintare poprire,somatie,proces verbal de cheltuieli si titlu executoriu.
Angajatorul a primit un act prin care trebuie sa imi opreasca rata la salariu.
1.Daca angajatorul nu vireaza banii i se blocheaza contul?
2.Daca vireaza banii nu ar trebui sa imi dea dovada platii ca eu sa ma prezit la banca sau la executor cu ea?
3.Daca nu sunt casatorita,nu am copii,nu detin nici un fel de proprietate si am domiciliul la parinti cum ma poate executa silit?
Imi scrie pe un act ca vor extinde popririle si la alti terti.Imi puteti explica?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:25, 17 Decembrie 2012
1) da, se cheama validarea popririi.
2) Nu trebuie sa va prezentati nicaieri, banii se duc la executor, iar executorul ii vireaza bancii. Ca dovada ca va opreste aveti statul de salariu.
3) numai prin poprire pe salariu.
4)se refera la bunurile dvs daca s-ar afla la terti, nu e cazul dvs.
Alti terti inseamna alte persoane juridice de la care dvs,. ati putea primi salarii , ceea ce nu e cazul inteleg.Se va face poprire pe salariu , angajatorul este obligat sa retina sumele solicitate pana la 1/3 din venit.
Nu este necesar sa va prezentati la banca ,in conditiile in care ati ajuns in etapa de executare silita
Executorul judecatoresc dupa ce analizeaza bunurile dvs in evidenta detine competenta sa dispuna procedura de executare silita asupra bunului care poate asigura recuperarea creditului neachitat
+cheltuieli de executare
Daca nu detineti bunuri care eventual sa fie deduse executarii,executorul judecatoresc poate dispune poprire la conturi/drepturi salariale -prezente si viitoare ,pana la concurenta debitului de recuperat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire Xm3n Xm3n Trebuie sa fiu anuntat cind incepe poprirea?o firma recuperatoare poate vinde creanta mai departe? (vezi toată discuția)
Executarea silita abuziva prin blocare conturi bancare nicolauviorel nicolauviorel Buna dimineata. Va expun spre competenta solutionare urmatoarea situatie de fapt, cu care se confrunta din ce in ce mai des debitorii urmariti, persoane ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)