avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restituire imobil pe legea 10 din 2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restituire imobil pe legea 10 din 2001

Salutare prieteni. Pâna acum nu am teimis nici un mesaj, deși am urmarit cu interes discuțiile voastre. Sper să mă primiți și pe mine printre voi. Acum la subiect: o casă, cu 12 apartamente, Sibiu, a fost naționalizată. În 1997, la doi ani de la apariția legii 112/1995( cu restituire în natură sau despăgubiri), batrâna moștenitoare(80 ani), e chemata la primarie si convinsă să accepte suma de aprox. 82.000.000 lei. O acceptă, mai mult în necunoștință de cauză, iar acum, moștenitorii vor să știe dacă mai pot face ceva, respectiv, dacă pot obține o recalculare rezonabilă a sumei de despăgubire. Sper să ma puteți ajuta!
Cel mai recent răspuns: iriyna , utilizator 10:39, 6 Februarie 2009
acum s-a modificat legea 10/2001 si aveti dreptul la despagubiri cf pretului pietei asa catrebuie calculata valoarea de piata si ar trebui sa cereti diferenta dintre valoarea incasata deja si valoarea de piata
Este adevarat ca s-a modificat Legea nr.10/2001, dar asupra termenului de depunere a notificarilor nu s-a revenit, astfel ca in cazul in care nu s-a formulat o notificare in termenul stabilit de L.10, la acest moment orice demers este tardiv.
Îmi puteți da temeiul legal sau modificarea la care vă referiți? mersi:
Imobilul despre care v-am vorbit este scum declarat monument istoric de clasa I. Binenețeles, a fost declarat ulterior acordarii despăgubirii, dar se cunoștea foarte bine imporatnța și valoarea imobilului respectiv.
Este vorba despre Legea nr. 1/2009, publicata in Monitorul oficial nr. 63 din 3.02.2009.

Alte discuții în legătură

Recalculare pe legea 10/2001 iriyna iriyna În anul 1996 am primit despăgubiri în lei, în cuantum de aprox. 2700 dolari, pentru o casa din sibiu, din centrul vechi. Casa are 12 apartamente, curte ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil Emmyshor Emmyshor am si eu o intrebare cu privire la retrocedarea unui imobil.este vorba de o ruda plecata din tara in 1986 si care inainte a detinut un imobil.cand a plecat ... (vezi toată discuția)
Revendicare imobil in natura (c e d o ) Iuha Adrian Adrian Iuha Adrian Adrian Stimati utilizatori, daca un imobil NATIONALIZAT in baza D92/1950. Nu a fost revendicat in TERMENELE din legea speciala,112/1995,L10/2002 (l1/2009) (CAND A ... (vezi toată discuția)