avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchiriere garsoniera
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchiriere garsoniera

Buna ziua ! Urmeaza sa inchiriez o garsoniera pe o perioada de 3 luni, unui cuplu si as dori sa stiu mai multe detalii despre contractul de inchiriere , dar mai ales despre impozitul pe venit.

1. Pot face contractul acum pe 18.12.2012, la sfarsit de an?
2. Se poate pe 3 luni incepand cu data de 18.12.2012?
3. Cum se plateste impozitul? Pot sa platesc in fiecare luna, se plateste tot impozitul la inceput sau tot impozitul la sfarsit?
4. Impozitul este 16% sau 12 % ?
4. Cat platesc impozit la suma de 450 ron pe luna, adica 1350 ron pe 3 luni?

Multumesc anticipat !:sorry:
Cel mai recent răspuns: catalin818 , utilizator 14:54, 17 Decembrie 2012
Conntractul puteti sa-l faceti si incepand cu 30.12.2012, important este sa fie deschis la finante. Puteti sa-l faceti pe o luna, pe 3, pe 5 ani, cum doriti d-voastra. Sa nu credeti in povestile de la fisc ca numai pe cate un an sau stiu eu ce termen, ca-l fac asa spre beneficiul lor sa le vina mai usor....
Impozitul se plateste trimestrial si este de 16%
unmoeglich a scris:

Conntractul puteti sa-l faceti si incepand cu 30.12.2012, important este sa fie deschis la finante. Puteti sa-l faceti pe o luna, pe 3, pe 5 ani, cum doriti d-voastra. Sa nu credeti in povestile de la fisc ca numai pe cate un an sau stiu eu ce termen, ca-l fac asa spre beneficiul lor sa le vina mai usor....
Impozitul se plateste trimestrial si este de 16%

Daca este de 16%, inseamna ca pe 3 luni de zile platesc 216 ron.
Am intrebat cat la suta se plateste impozit, deoarece cineva de la fisc mi/a spus ca 12% din 75% din venit si nu am inteles exact ce zice, chiar nu stiu la ce se refera.
Ok! Asta inseamna ca daca inchei contractul pe 3 luni, nu pot plati impozitul in fiecare luna, ci tot odata? Daca il platesc tot odata este obligatoriu sa/l platesc la inceput, adica acum in decembrie sau il pot plati la sfarsitul contractului, adica in martie?
Ma gandeam ca poate fi o problema faptul ca se trece de la un an la celalalt ( 2012/2013) ?

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Chirii mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa inchiriez un apartament pe termen mai lung, si nu stiu ce modalitate sa folosesc privind documentele, plata chiriei, garantia. (va rog dati detalii ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ContSters290573 ContSters290573 Cum e mai ieftin cu plata impozitelor in cazul in care am un apartament pe care vreau sa il inchiriez? Daca il inchiriez ca persoana fizica (asa si e ... (vezi toată discuția)