avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Inchiriere apartament
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Inchiriere apartament

Cum e mai ieftin cu plata impozitelor in cazul in care am un apartament pe care vreau sa il inchiriez?

Daca il inchiriez ca persoana fizica (asa si e intabulat in cf) platesc 16%. Am inteles ca ai voie la o deducere de 25% care face in final impozitul de 12% sau

Pot sa il dau in folosinta gratuita firmei mele (microintreprindere care plateste 3% impozit pe venit) si sa il inchirieze firma ?


Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 13:53, 9 Octombrie 2014
Incheiati contract de comodat
Sau.. faceti contract de inchiriere cu firma, o suma cit mai mare (sa va situati totusi in nivel piata). D.voastra veti plati 12% iar firma va plati un impozit pe profit aferent, mai mic cu 16%. Pe total afiliere scurgerea de valoare catre stat este mai mica cu 4%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere masina proprietar persoana fizica catre firma la care sunt asociat blc2001ro blc2001ro Buna ziua. Acum cu programul Rabla, ma gandesc sa imi cumpar o masina ca persoana fizica (avantaj tichete rabla, diferite reduceri) si apoi sa mi-o inchiriez ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere sau de comodat? ektcib ektcib Persoana fizica utilizator al unei masini in leasing vreau sa o inchiriez sau......orice altceva firmei pt plata ratei lunare. ce tip de contract tb sa fac?si ... (vezi toată discuția)
Decontarea bonurilor de motorina DraganMadalina DraganMadalina functionez ca srl, si vreau sa-mi inchiriez masina proprietate persoanala catre firma la care sunt asociat ....intrebarea mea este daca in baza unui contract ... (vezi toată discuția)