avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract inchiriere sau de comodat?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract inchiriere sau de comodat?

Persoana fizica utilizator al unei masini in leasing vreau sa o inchiriez sau......orice altceva firmei pt plata ratei lunare. ce tip de contract tb sa fac?si daca exista ceva sa nu platesc la stat impozit pe profit pe banii primiti de la firma pt rata.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: ektcib , utilizator 10:25, 8 Mai 2009
verificati contractul de leasing
Corecta mentiunea colegului romibaro.Vertifcati atent clauzele contractuale , daca va permit incheierea contractului de inchiriere , eventual a celui de comodat.

Practic ,prin aceste doua contracte , dvs transmiteti posesia si folosinta asupra bunului ce constuie obiect al contractului de leasing .

Contractul de inchieriere este un contract consensual , insa e cu titlu oneros (presupune plata unei chirii ) , iar dvs aveti obligatia de a-l inregistra la Adm.Financiara in termen de 15 zile de la inchierea contractului .

Spre deosebire de acesta , contractul de comodat , contract real , unilateral , e cu titlu gratuit , practic posesia si folosinta asupra bunului sunt transmise fara vreun beneficiu pecuniar.

Ambele sunt pot fi acte sub semnatura privata , atentie la continutul acestora , intrucat contractul e legea partilor , de care acestea sunt tinute , insa pot fi incheiate si in forma autentica , la notar .

Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
scrie ca nu am voie sa o inchiriez taximetrie etc, dar l-am intrebat pe directorul de la leasing tinand cont ca firma e a mea....ce pot sa fac ca vreau sa imi platesc rata lunara din banii firmei a zis ca pot sa fac contract de comodat dar la asta tb sa platesc 16 % impozit profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate comodatarul sa permita unui tert folosirea bunului primit in comodat? retromusculo retromusculo Am dreptul in calitate de comodatar Intreprindere Familiala sa pot ,, subinchiria\\" o parte din spatiul primit de la comodant daca acesta este de acord? (vezi toată discuția)
Contract folosinta auto intre doua persoane juridice stefan_agnis stefan_agnis Buna seara. Ma adresez cu urmatoare speta. Intr-o societate comerciala sunt asociat unic si am achizitionat pe aceasta societate in sistem leasing financiar 2 ... (vezi toată discuția)
Contracte intre persoane juridice - lamurire DAIANA_ DAIANA_ E vineri azi...probabil cu totii ne gandim la weekend, insa poate unii dintre cei ce frecventeaza acest forum isi mai gasesc rabdarea sa-mi acorde un raspuns ... (vezi toată discuția)