avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare card de imprumut
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare card de imprumut

Buna ziua , am o nelamurire in legatura cu blocarea unui card de imprumut al mamei mele.Mama mea este pensionara definitiv si din cauza ca pensia este mica mai vinde zarzavat undeva pe spatiu public avind certificat de producator,dar nu isi permite sa inchirieze tarabe in piata.In timp a acumulat citeva amenzi de la comunitara iar cei de la taxe si impozite au blocat un card pe care avea un imprumut luat de la o banca.Cind a aflat a mers si s-a interesat la taxe si impozite si au pus-o pe drumuri timitind-o pe ea sa faca cerere la casa de pensii ca sa-i puna ei proprire pe pensiea care este un venit sigur lunar.La casa de pensii i-au spus ca cei de la taxe si impozite trebuie sa trimita hirtie catre ei ca sa-i puna proprire pe pensie.Cum putem proceda atita timp cit are un venit sigur lunar care poate fi impozitat si ce trebuie facut ca sa-si deblocheze cardul unde chiar daca plateste banii nu ajung in acel cont,iar ajunge in situatia in care va avea si restante si penalizari la banca pt ca suma este de 2000 ron iar mama la banca mai mult 100ron lunar nu avea rata.Nu mai spun ca cei de la comunitara i-au dat o amenda de 1000 ron pentru o legatura de morcov sau altceva,iar tiganii care vind si ne asalteza zilnic in toate pietele pe trotuar nu patesc nimic. A doua intrebare este la cit timp se prescrie o amenda pt ca la ea apar amenzi si din 2004 iar FAPTA COMISA ESTE CA INCEARCA SA SUPRAVIETUIASCA PRIN VINZAREA DE ZARZAVAT.( PE VREAMEA ACEASTA STA AFARA CU TOATE CA ANUL TRECUT A FOST DUSA LA URGENTA DIN CAUZA FRIGULUI IN IANUARIE SI A STAT LA TERAPIE INTENSIVA 5 ZILE SI NU VINDE MAI MULT DE 10 RON PE ZI,DAR NU FURA NU DA IN CAP SI ARE SI GRADINA LA CARE MUNCESTE.ASTEPT URGENT RASPUNS PT CA DEJA ARE MOMENTE CIND INTRA IN PANICA DIN CAUZA CA A AJUNS RAU PLATNICA LA BANCA SI ESTE SUNATA ZILNIC.
Cel mai recent răspuns: paunrodicagabriela , utilizator 18:35, 19 Decembrie 2012
Stimata doamna,

Din pacate creditorul este cel care alege modalitatea de executare. In situatia mamei dvs. Directia de Taxe si Impozite catre care are datoria este cea care decide cum recupereaza banii iar daca au ales blocarea contului si nu blocarea pensiei nu aveti cum sa ii obligati sa isi schimbe optiunea.

Stiu ca nu e rapsunsul dorit de dvs, dar din pacate se poate solutiona problema si schimba blocarea de pe card pe pensie doar amiabil, deci v-as sfatui sa faceti o cerere scrisa catre creditor in care sa cereti foarte politicos schimbarea modalitatii de executare si sa mai instistati in acest sens.

Va doresc mult succes!

Dana Fatol
Despre ce card e vb, adica ce fel de imprumut este si cum il plateste exact ?
Incercati sa vb la banca sa vedeti care e procedura prin care ar putea sa plateasca.
Este un card avantaj si de unde a luat suma de bani iar acum trebuie sa puna luna o suma,dar cardul deste blocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire cont indemnizație, alocație și cont card de credit fără înștiințare DDADDA DDADDA Buna ziua, Sotiei mele i-au fost blocate conturile pentru o datorie de 400 ron, care reprezinta o amenda RATB din 2005 si una rutiera din 2010. Problema ... (vezi toată discuția)
Au voie cei de la anaf sa pună poprire pe pensia de handicap ... Anghel_laurentiu34 Anghel_laurentiu34 Au voie cei de la ANAF sa pună poprire pe pensia de handicap gradul 2? Daca nu au voie as vrea sa îmi spuneți dacă i pot acționa în instanța de ... (vezi toată discuția)
Recuperare top factoring Baciuc Claudiu Baciuc Claudiu Buna ziua! In vara anului 2009 am facut o descoperire de card in valoare de 7450 Ron la Reiffeisen Bank, avand cardul de salariu de cca 9 ani la dânșii. La ... (vezi toată discuția)