avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare in contabilitatea simpla
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare in contabilitatea simpla

Buna ziua,
Sunt PFA si tin contabilitate in partida simpla.
Pana acum intotdeauna am intocmit factura si chitanta in aceeasi zi (in care mi se facea plata numerar).
Acum am intocmit o factura in noiembrie, iar incasarea s-a facut in cont in banca in decembrie.
Intrebare: cand inregistrez in registrul de incasari si plati, voi inregistra incasarea la data intrarii sumei in cont (in luna dec.), chair daca factura a fost facuta in noiembrie a.c. Este corect asa?
Multumesc frumos si numai bine tuturor.
Cel mai recent răspuns: amphora , utilizator 08:05, 19 Decembrie 2012
Inregistrarea in Registrul-jurnal de incasari si plati,se face la data incasarii facturii prin contul bancar,chiar daca factura a fost emisa in luna noiembrie.
Multumesc frumos pt confirmare :D
Va doresc o zi frumoasa si numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer de sume dintr-un cont in altul. frincu.vasile frincu.vasile Cum inregistrez , la un PFA, un trasfer de bani din contul CASA in contul BANCA. Contabilitatea o tin in partida simpla. (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa alina240 alina240 Am o nelamurire legata de registrul de incasari si plati.Am infiintat de curand PFA-ul si inca nu am avut incasari. Am in schimb cateva cheltuieli facute din ... (vezi toată discuția)
Declaratii si registre obligatorii la intreprinderile individuale laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua! Am infiintat o intreprindere individuala in feb 2013 si am inceput sa incasez in martieavand urmatoarele coduri caen ... (vezi toată discuția)