avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Eu cui sa ma plang ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Eu cui sa ma plang ?

Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort si ptr tutela unui minor.Am ramas putin surprinsa cand la inceput a venit cu propunerea sa ii platesc doar 8.mil lei vechi ("ca sa fie bine si ptr mine si ptr tine")mi-sa spus.Binenteles ca nu mi-a inmanat nici o chitanta.I-am dat absolut toata documentatia necesara si mai mult chiar decat mi-sa cerut.Am avut martori extrem de credibili si buni.Desi si aici mi-sa intamplat un lucru straniu: mi-a chemat un martor care atunci se afla in Germania la lucru.S-a rugat bietul om de angajatori sa il lase pana in tara 3 zile si i-sa aprobat pana la urma,i-am platit personal drumul...doar ca ajuns in tara respectivul martor nici macar nu a fost citat si ca de fapt dupa alte 2 saptamani trebuia sa revina iarasi.Binenteles nu va spun cat a trebuit sa umble ptr a i-se acorda alte 3 zile libere la servici si binenteles alti bani cheltuiti de mine.In sfarsit in data de 14.sept.2012 s-a dat sentinta in care s-a pronuntat divortul meu si mi-a fost incredintat minorul,binenteles cu drept de apel in 30 dezile.Mentionez ca pe toata durata procesului eu aflanduma de asemenea la lucru legal in Germania (minorul a frecventat scoala de asemenea in Germania) am mentinut cu foarte mare dificultate contactul cu avocata mea prin YM(mesenger) sau telefonic.Am asteptat sa treaca si cele 30 de zile pentru a vedea daca fostul sot a facut recurs si daca sentinta a devenit definitiva dar...avocata mea nu a mai fost de gasit.Pe YM sta doar pe inv. ptr mine iar la telefon nu imi mai raspunde,au incercat parintii mei care se afla in romania sa o contacteze dar au fost amanati in repetate randuri spunanduli-se ba ca inca nu s-a dat o sentinta definitiva,ba ca s-a pierdut la posta.Apoi nu le-a mai raspuns nici lor respinganduli-se apelul tel.Cand i-am lasat un mesaj pe YM in care m-am plans de serviciile ei in sfarsit mi-a raspuns spunandu-mi ca sa ma multumesc ca m-a ajutat destul si ca mi-a luat numai 8.mil si ca relatia noastra de avocat-client s-a sfarsit.Mai mentionez ca eu aflanduma in Germania i-am lasat avocatei procura sa ma reprezinte si sa primeasca toata documentatia.La ora actuala sunt blocata intr-o tara straina fara posibilitatea de a ma intoarce in tara cu minorul nici macar de sarbatori.Va rog ajutati-ma,cum pot intra in posesia deciziei finale,cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu ?Procesul s-a judecat la tribunalul Medias.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 22:49, 17 Decembrie 2012
Buna ziua,

Puteti verifica stadiul dosarului pe siteul instantei (banuiesc ca e vorba de Judecatoria Medias, nu de Tribunal). Intrati pe pe [ link extern ] /

selectati judetul, apoi instanta, apoi dosare (partea stanga a ecranului) scrieti numele dvs la parte si vedeti ce s-a publicat pe site

Instanta imedia superioara fata de Judecatoria Medias e Tribunalul Sibiu deci daca a fost exercitata vreo cale de atac aici s-a inregistrat dosarul. Si asta puteti verifica tot online.

Pentru ridicarea hotararii judecatoresti puteti fie sa le faceti procura speciala notariala parintilor dvs ori sa asteptati pana reveniti in tara.

Succes!
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Dana Fatol, Avocat
Va multumesc din suflet stimata doamna Danafatol. Am cautat si nu ma regasesc la Medias decat cu primul dosar din 2009. Probabil ca datele nu sant reactualizate.Iar la Sibiu nu ma regasesc deloc ceea ce denota faptul ca nu exista un recurs.Asadar va trebui sa ma prezint la judecatoria Medias sa ridic decizia finala ? Inca o data va multumesc.
Daca nu va regasiti pe site-ul Judecatoriei(nu este posibil ca site-ul sa nu fie actualizat), puneti mana pe telefon maine dimineata si sunati la arhiva Judecatoriei, spuneti-le numarul dosarului si cereti explicatii privind sentinta, daca a fost apelata, etc.
Intrebati si cum puteti intra in posesia hotararii, in mod normal, sentinta se comunica la adresa partilor.
Numarul de telefon il gasiti tot pe site-ul Judecatoriei, va raspunde o centralista si cereti arhiva.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evitarea unui accident roxy57 roxy57 Buna, apelez la dvs. in caz disperat. Sotul meu se indrepta catre Medias la volanul unei dubite, cand intr-un sat, intr-o curba, o femeie de 74 ani traversa ... (vezi toată discuția)
Amenda penala - dosar penal dara22 dara22 am o intrebare. in urma unui proces a unei persoane ce a fost prinsa conducand bauta la volan (deci a fost dosar penal) sentinta poate fi ori amenda penala ori ... (vezi toată discuția)