avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Relatia avocat-client
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Relatia avocat-client

Cand ia sfarsit relatia avocat-client ?
Cel mai recent răspuns: ContSters274691 , utilizator 10:28, 30 Ianuarie 2013
La rezilierea contractului de catre oricare parte sau la momentul indeplinirii mandatului acordat.
Va multumesc frumos ptr promptitudine.
Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort si ptr tutela unui minor.Am ramas putin surprinsa cand la inceput a venit cu propunerea sa ii platesc doar 8.mil lei vechi ("ca sa fie bine si ptr mine si ptr tine")mi-sa spus.Binenteles ca nu mi-a inmanat nici o chitanta.I-am dat absolut toata documentatia necesara si mai mult chiar decat mi-sa cerut.Am avut martori extrem de credibili si buni.Desi si aici mi-sa intamplat un lucru straniu: mi-a chemat un martor care atunci se afla in Germania la lucru.S-a rugat bietul om de angajatori sa il lase pana in tara 3 zile si i-sa aprobat pana la urma,i-am platit personal drumul...doar ca ajuns in tara respectivul martor nici macar nu a fost citat si ca de fapt dupa alte 2 saptamani trebuia sa revina iarasi.Binenteles nu va spun cat a trebuit sa umble ptr a i-se acorda alte 3 zile libere la servici si binenteles alti bani cheltuiti de mine.In sfarsit in data de 14.sept.2012 s-a dat sentinta in care s-a pronuntat divortul meu si mi-a fost incredintat minorul,binenteles cu drept de apel in 30 dezile.Mentionez ca pe toata durata procesului eu aflanduma de asemenea la lucru legal in Germania (minorul a frecventat scoala de asemenea in Germania) am mentinut cu foarte mare dificultate contactul cu avocata mea prin YM(mesenger) sau telefonic.Am asteptat sa treaca si cele 30 de zile pentru a vedea daca fostul sot a facut recurs si daca sentinta a devenit definitiva dar...avocata mea nu a mai fost de gasit.Pe YM sta doar pe inv. ptr mine iar la telefon nu imi mai raspunde,au incercat parintii mei care se afla in romania sa o contacteze dar au fost amanati in repetate randuri spunanduli-se ba ca inca nu s-a dat o sentinta definitiva,ba ca s-a pierdut la posta.Apoi nu le-a mai raspuns nici lor respinganduli-se apelul tel.Cand i-am lasat un mesaj pe YM in care m-am plans de serviciile ei in sfarsit mi-a raspuns spunandu-mi ca sa ma multumesc ca m-a ajutat destul si ca mi-a luat numai 8.mil si ca relatia noastra de avocat-client s-a sfarsit.Mai mentionez ca eu aflanduma in Germania i-am lasat avocatei procura sa ma reprezinte si sa primeasca toata documentatia.La ora actuala sunt blocata intr-o tara straina fara posibilitatea de a ma intoarce in tara cu minorul nici macar de sarbatori.Va rog ajutati-ma,cum pot intra in posesia deciziei finale,cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu ?Procesul s-a judecat la tribunalul Medias.
Dati un telefon la Judecatoria Medias si intrebati daca s-a facut recurs. Puteti verifica si pe portalul instantelor daca la numarul dvs de dosar figureaza inregistrat vreun apel.

De asemenea verificati la instanta superioara, Tribunalul Sibiu daca exista un dosar avand ca obiect apel divort pe numele dvs.

Nu ne-ati spus daca ati semnat un contract de asistenta juridica cu avocatul si care au fost limitele mandatului acestuia. Pentru ca daca a avut imputernicire a va reprezenta doar pentru fondul dosarului, atunci si-a terminat mandatul.

Daca sentinta este definitiva si irevocabila, faceti o procura parintilor pentru a o legaliza/investi, urmand apoi sa va puteti intoarce linistita in tara.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat
Cea mai simpla varianta este sa platiti un alt avocat pentru a se ocupa de aceasta problema legata de informarea dvs.
Daca procesul s-a sfarsit puteti verifica si pe protalul instantelor de judecata daca s-a declarat sau nu cale de atac.
Pentru legalizarea hotararii noului avocat nu ii va fi necesara o procura.
Acesta va poate comunica ulterior hotararea legalizata prin posta.

Depinde foarte mult daca ii mai datorati bani vechiului avocat.
Daca ii datorati bani este normala atitudinea sa.
In mod normal, avocatul va poate informa despre imprejurarea de fapt daca s-a declarat sau nu cale de atac insa nu este obligat sa va informeze daca procesul s-a sfarsit si s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca, acesta fiind momentul in care s-a finalizat contractul sau.
Depinde si ce contract aveti...ce scrie in el, ce clauze si in ce conditii...

Alte discuții în legătură

Eu cui sa ma plang ? ContSters274691 ContSters274691 Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori balauvalentina balauvalentina Buna ziua , am si eu o intrebare daca eu am custodia copiilor si vreau sa le iau in Germania am nevoie de semnatura tatalui copiilor in momentu cand vreau sa ... (vezi toată discuția)
Actiune de divort florinvelcu florinvelcu buna ma numesc florin si am o problema si asi dori ce anume trebui sa fac.Eu locuesc in italia si sunt casotorit cu o fata din rom. cre locueste si ea aici ... (vezi toată discuția)