avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de divort

buna ma numesc florin si am o problema si asi dori ce anume trebui sa fac.Eu locuesc in italia si sunt casotorit cu o fata din rom. cre locueste si ea aici .Dar acum am ajuns la concluzia ca nu ne potrivim si neam despartit. Vrem sa si divortam dar nu stim cum trebui sa facem .Ea vine in rom in luna mai si vrea sa bage actiunea de divort dar eu din motive de munca nu pot sa merg si eu.Asi dori daca pot sa fac o declaratie aici la notar precum ca sunt si eu de acord cu divortul si sa nainteze divortul .dar nustiu dac e valabila declaratia de aici .si unde trebuie sa se duca pentru divort si cam cat ar dura pana se da sentinta. va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: florinvelcu , utilizator 19:52, 11 Martie 2010
Daca ,casatoria a fost oficita in Romania sau a fost recunoscuta in tara,persoana in cauza poate formula actiune de divort.
Puteti sa dati o declaratie la notar ,pe care sotia o poate folosi in proces.
totusi cel mai bine,ar fi,daca doriti sa apelati la un avocat,caruia sa ii dati mandat sa va apere.
Puteti formula actiunea impreuna si sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa comuna,fara sa se pronunte o sentinta motivata.

Puteti merge pe declaratia notariala despre care vorbiti si care nu are prea mare valoare probatorie si sotia poate solicita administrarea de probatorii in dovedirea culpei dvs.exclusive in desfacerea casatoriei.
da suntem casatoriti in romania .SIsuntem amandoi de acord cu divortul nu se pune problema de culpa. deci daca fac declaratia la notar precum ca sunt de acord cu divortul dupa care o so traduca si o so legalizeze in romania .se poate inainta divortul .stiti cumva cam cat dureaza pana se da sentinta.
Daca pana la data cererii de divort a trecut cel putin un an de la incheierea casatoriei si nu aveti copii minori rezultati, puteti desface casatoria prin acordul ambilor soti.Durata procesului depinde in primul rand de nr. de dosare pe care il are instanta la care depuneti actiunea, pentru ca la Judecatoria Ploiesti primul termen de judecata se fixeaza la 4 luni de la data introducerii actiunii.Apoi dupa pronuntarea sentintei de divort , instanta are un termen de redactare al sentintei care este de 30 de zile , dupa aceea se comunica partilor si mai curge un nou termen acela de 30 de zile respectiv termenul de apel.Abia la expirarea acestuia puteti legaliza hotararea .Cel mai simplu ar fi sa angajati un avocat care se va ocupa de toate cele necesare desfacerii acestei casatorii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In situatia in care alegeti divortul prin acord trebuie sa va prezentati ambele parti personal la depunerea dosarului, se va acorda un termen de 2 luni, termen la care trebuie sa va prezentati inca o data.
Altfel se merge pe calea dreptului comun ceea ce implica audiere de martori...
Asa cum spuneam in cazul in care va angajati avocat ii puteti da acestuia o procura speciala in baza caruia acesta va putea sa solicite desfacerea casatoriei prin acordul partilor chiar si in lipsa dvs. intr-ucat va va reprezenta in procesul de divort deoarece inteleg ca nu puteti veni in tara.Va trebuie sa - i dati de asemenea avocatului acte din care sa rezulte dovada resedintei dvs. in tara respectiva precum si acte din care sa rezulte locul dvs. de munca.Casatoria poate fi desfacuta prin acordul partilor la primul termen de judecata , chiar daca prin actiunea introductiva nu s-a solicitat acest lucru, deoarece reclamantul isi poate preciza actiunea la primul termen de judecata.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Divort aimee72 aimee72 Buna ziua As vrea sa stiu daca pot sa divortez la 2 luni dupa incheierea casatoriei din cauza violentei fizice si verbale atat la adresa mea cat si a ... (vezi toată discuția)
Divort cu acordul partilor sim_theo sim_theo Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Sotul meu (plecat din tara de 9 ani) a revenit pentru 2 saptamani in tara si am convenit sa desfacem casatoria ... (vezi toată discuția)
Divort ContSters88308 ContSters88308 Buna sunt casatorit de 10 ani im-i doresc sa divortez pe cale amiabila sotia de acord Se poate divorta fara a platit onarariu avocatului ? (vezi toată discuția)