avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendã contravenþionalã pentru încãlcarea art. ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendã contravenþionalã pentru încãlcarea art. 38, alin. (1) din Legea nr. 334/2006

Buna ziua! La alegerile locale de anul acesta am candidat pentru functia de consilier local independent. Astazi am primit acasa o amensa in valoare de 5000 ron pentru "incalcarea art 38 alin (1) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, cu completarile ulterioare, se sanctioneaza conform prevederilor art.41 din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, cu completarile ulterioare, cu amenda de la 5000 lei pana la 25000 lei."
Nimeni nu ne-a anuntat despre legea asta.
Pentru campanie nu am avut sponsori doar cateva afise scoase la imprimanta acasa. Ce pot face in cazul acesta?

O zi placuta in continuare!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:21, 23 Decembrie 2012
liwium a scris:
Nimeni nu ne-a anuntat despre legea asta.

În România legea se prezumă a fi cunoscută de la data publicării ei. Nu are nimeni obligaţia să vă anunţe despre publicarea unui act normativ în Monitorul Oficial.

liwium a scris:
Pentru campanie nu am avut sponsori doar cateva afise scoase la imprimanta acasa. Ce pot face in cazul acesta?

Puteţi ataca procesul-verbal de constatare a contravenţiei dacă există vicii de formă ale acestuia (pe fond înţeleg că nu aveţi ce să contestaţi). Vă este foarte util să citiţi OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu precădere art. 16 şi art. 17 din acest act normativ. Dacă din procesul-verbal de constatare a contravenţiei lipseşte una din menţiunile prevăzute la art. 17 din OG nr. 2/2001, puteţi invoca nulitatea absolută a acestuia în plângerea dvs. Mai jos aveţi art. 17 din OG nr. 2/2001 şi un link la actul normativ.
Art. 17
Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.


[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri locale iancutuila iancutuila buna seara. Am candidat la alegerile locale din 10 iunie 2012 si nu am declarat si inregistrat mandatar financiar la autoritatea electorala permanenta pentru ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala data de itm catalina77 catalina77 Buna ziua. As dori, daca puteti, sa ma ajutati cu un raspuns va rog. Am avut control de la ITM care s-a soldat cu o amenda contraventionala, s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitare jumatate din minimul amenzii lege 61/1991 și lege 92/2007 steliana_ro steliana_ro Buna ziua, incepand cu 24.08.2018 intra in vigoare Legea 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contravenționale. ART. 46 din ... (vezi toată discuția)