avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice contract cu executare succesiva sau cu executare ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

contract cu executare succesiva sau cu executare dintr-o data?

Va rog sa-mi spuneti daca un contract de furnizare a unui numar de 30 de calculatoare, in care furnizorul are obligatia de a furniza produsele pana in data de 21.12.2012 iar beneficiarul are obligatia de a plati produsele pana in data de 28.12.2012, este un contract cu executare dintr-o data sau un contract cu executare succesiva? Am vazut ca in contracte de acest tip sunt inserate clauze de reziliere, nu de rezolutiune, ceea ce ar presupune faptul ca aceste contract de genul celui mentionat anterior sunt considerate ca fiind contract cu executare succesiva, nu cu executare dintr-o data. Asa este?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:48, 17 Decembrie 2012
In opinia mea este contract cu executare imediata daca si dvs. ii platiti toata suma datorata pana in 28.12.2012.
[
b]Contract cu executare imediată: contract având ca obiect una sau mai multe prestaţii care se execută instantaneu, dintr-o dată. Astfel, în contractul de vânzare-cumpărare, vânzătorul transmite instantaneu cumpărătorului dreptul de proprietate asupra lucrului vândut, iar cumpărătorul îşi execută tot astfel obligaţia de a plăti preţul. Părţile pot conveni însă ca executarea unei obligaţii să se facă totuşi eşalonat (de ex.: plata preţului în rate), transformând astfel contractul cu executare imediată într-un contract cu executare succesivă. La contractul cu executare imediată, atât nulitatea cât şi rezoluţia pentru neexecutarea obligaţiei uneia dintre părţi operează cu efect retroactiv. Un asemenea contract nu poate fi desfăcut prin voinţa unilaterală a uneia dintre părţi, ci numai prin acordul de voinţă al ambelor părţi. În contractul cu executare imediată nu se poate pune problema suspendării temporare a executării; părţile pot conveni însă asupra unui termen suspensiv, iar instanţa poate acorda un termen de graţie.

[ link extern ]

Aveti aici si explicatia contractului cu executare succesiva:
[ link extern ]

:offtopic: Daca aveti si contul orodics79, va rog sa renuntati la unul dintre ele.
Din Regulamentul forumului: Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cadru vanzare-cumparare aartist aartist In contract este inserata clauza : "Oricare parte poate solicita rezilierea contractului cu un preaviz de 15 zile". Pot rezilia unilateral oricand acest ... (vezi toată discuția)
Partaj bun comun deja pierdut? ggretti ggretti Buna ziua! O persoana a imprumutat doi soti cu o suma de bani, iar sotii au garantat cu un spatiu-bun comun. La data cand s-a semnat imprumutul cei doi ... (vezi toată discuția)