avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj bun comun deja pierdut?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj bun comun deja pierdut?

Buna ziua!
O persoana a imprumutat doi soti cu o suma de bani, iar sotii au garantat cu un spatiu-bun comun. La data cand s-a semnat imprumutul cei doi soti erau in divort si partaj .
Termenul scadent a trecut, iar imprumutatorul i-a chemat in judecata pe cei doi soti pentru a se pronunta o hotarare cum ca el este proprietarul imobilului cu care s-a garantat.(actiune in constatare).La momentul acesta cei doi soti sunt divortati si urmeaza a se judeca partajul
Este corect sa faci in situatia asta actiune in constatare ? Mai este trecut in contract si faptul ca imprumutatorul devine proprietarul imobilului daca imprumutatii nu-si executa obligatia..Are vreo importanta acest lucru?
Nu tb facut partajul si dupa aceea actiunea in constatare?
Sotul a folosit in mare parte banii , ce sanse are sotia sa sa impiedice admiterea acestei actiuni in constatare ,pierzand partea ei din bunul respectiv?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:15, 9 Ianuarie 2013
Daca acel contract a fost incheiat cu ambii soti, acestia impreuna raspund pt acel imprumut, nu are important ca au divortat.

interventie moderator

ati inceput mai devreme un subiect, ar fi trebuit sa-l continuati. V-am mai sters acest mesaj, dvs il repostati
www.avocatnet.ro/content/for...

Apoi, cf regulamentului, Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nefiind acceptata in nicio comunitate online si conducand la stergerea tuturor clonelor. Daca ai uitat parola, exista o functie pentru recuperarea ei pe care esti rugat sa o folosesti sau, în cel mai rau caz, poti apela la un administrator care te va ajuta.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minor,partaj cu mostenitori sandica60 sandica60 Buna ziua.Ma aflu intr o situatie delica si apelez la ajutorul dvs inainte de a face alt pas. In urma cu 7 ani sotul a parasit domiciliul conjugal si s a ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocat mirelxx mirelxx Buna care este onorariul pentru avocat intr-un dosar de partaj,va rog? Acesta difera de la un dosar la altul? (vezi toată discuția)