avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor,partaj cu mostenitori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor,partaj cu mostenitori

Buna ziua.Ma aflu intr o situatie delica si apelez la ajutorul dvs inainte de a face alt pas.
In urma cu 7 ani sotul a parasit domiciliul conjugal si s a mutat cu o alta femeie.Din casatoria noastra a rezultat un copil care astazi are varsta de 7 ani.De cand a plecat si pana astazi nu am primit de la el nici un ban.Eu impreuna cu copilul am ramas in locuinta soacrei mele ,impreuna cu ea,iar in urma cu 3 ani a decedat.Mostenitorii legali sunt sotul si sora acestuia.Precizez ca nu au dezbatut succesiunea.
Tot timpul atat sotul cat si sora acestuia au afirmat ca apartamentul il vor lasa copilului dar nu s a concretizat nimic pana acum.
Eu am facut investitii in casa,am crescut,ingrijit si educat copilul de una singura fara ajutorul lui.
nu am introdus divortul deoarece nu am unde sa plec cu copilul si nici situatia financiara nu este prea buna.
intrebarea mea este cum sa procedez ca sa obtin ceva din ceea ce mi se cuvine,sau sa obtin un act prin care apartamentul sa i revina copilului.
ce drepturi am ?
ce pot face sa recuperez ceva bani din urma chiar daca nu am fost divorta ti,tinand cont ca acum el s a hotarat sa divortam.
cu speranta ca am expus destule elemente astept un raspuns.
VA MULTUMESC ANTICIPAT

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:06, 13 Octombrie 2013
Din pacate situatia dvs. este destul de complexa... din punct de vedere legal, dvs. nu aveti niciun drept la mostenirea sotului.
Chiar daca decesul soacrei si dezbaterea mostenirii se face in timpul casatoriei dvs. ceea ce mosteneste sotul nu se considera bun comun ci este bun propriu si nu poate face obiectul unui partaj de bunuri comune intre soti.

Dar, avand in vedere timpul destul de indelungat in care ati locuit in acel imobil impreuna cu soacra, probabil ca ati facut o serie de investitii in acel imobil. Puteti avea un drept de retentie echivalent cu investiile facute de dvs.

In rest, asa cum va spuneam, din punct de vedere legal, nu aveti niciun drept.

Incercati totusi, o intelegere amiabila atat cu sotul (cu care nu mai sunteti) cat si cu cumnata, fie de a va permite sa locuiti in continuare cu minorul in acea locuinta, fie chiar cei doi, sa-i vanda minorului acel imobil, asa cum spuneti ca aveati planificat.

Trebuie sa actionati cu tact si cu multa intelegere. Nu exista parghii legale sa ii obligati.
Interventie moderator:
Fiecare utilizator este identificat printr-un singur nume de utilizator (user). Înregistrarea sub alt nume a aceleiasi persoane se numeste "clona", aceasta practica nu este acceptata in nicio comunitate online iar consecinta este stergerea tuturor clonelor.
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Ati deschis acelasi subiect si de pe numele de utilizator cvasilica37
www.avocatnet.ro/content/for...

Acest topic se va inchide urmand a fi sters, continuati discutia inceputa .

Ultima modificare: Duminică, 13 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj cu drept de creanta cvasilica37 cvasilica37 Buna seara.Ma aflu intr o situatie delica si apelez la ajutorul dvs inainte de a face alt pas. In urma cu 7 ani sotul a parasit domiciliul conjugal si s a ... (vezi toată discuția)
Apartament cumparat cu sora mea emd2018 emd2018 Buna ziua, Sunt casatorita si am un copil de 4 ani. Locuiesc cu sotul si copilul intr-un apartament al soacrei si casnicia merge destul de prost de mai mult ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)