avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apartament cumparat cu sora mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apartament cumparat cu sora mea

Buna ziua,
Sunt casatorita si am un copil de 4 ani. Locuiesc cu sotul si copilul intr-un apartament al soacrei si casnicia merge destul de prost de mai mult timp.
Din cauza neintelegerilor atat cu socri cat si cu sotul, am economisit niste bani fara stirea sotului. As dori sa investesc aceste economii in cumpararea , IMPREUNA CU SORA MEA, PE NUMELE EI, a unui apartament cu 2 camere pentru ca, in eventualitatea unui divort, sa am unde locui si sa nu ma trezesc in strada cu copilul.
As dori sa stiu cum sa procedez cel mai corect pentru ca sa nu am vreodata probleme cu sora mea privind partea mea din apartament si, in acelasi timp, in eventualitatea divortului, sotul meu sa nu aiba nici un drept. Doar copilul.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:20, 4 Mai 2018
Exprimarea dvs nu este cea mai exacta. Cum va ganditi sa cumparati "impreuna cu sora" dar in acelasi timp 'pe numele ei"? Daca veti cumpara si dvs o parte din imobil, aceasta va deveni bun comun, deci va sotul dvs va deveni coproprietar. Daca, pe de alta parte, cumparati pe numele surorii, nu aveti nici un drept, nici dvs si nici copilul. Puteti cumpara pe numele copilului.
Nu vad cum ati putea sa va aparati si de sot si de sora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj, incredintarea minorului... m_andrei m_andrei In primul rand Hristos a inviat! As avea nevoie de cat mai multe informatii referitoare la actiunea de divort. Persoana in cauza este sora mea. Datele ... (vezi toată discuția)
Mostenire din partea mamei Noxa_Kitty Noxa_Kitty Buna ziua. Ma bucur ca am dat peste acest forum. Avem o problema mai delicata in familie si as dori, cu amabilitatea dumneavoastra, un raspuns. Socrii mei ... (vezi toată discuția)