avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua . Sunt divortata de 2 ani jum. sunt singura de 3 ani ,am ramas cu 6 copii el plecand din locuinta ,nu am stiut nimik de el cateva luni ,pensia alimentara primesc de 2 sau 3 ori pe an cate 100 -150 euro ,el lucrand in germania ,vreau sa va intreb daca el este decazut din drepturi ,adica este obligat numai la pensia de intretinere ,are dreptul si la apartament? Mentionez ca suntem amandoi proprietari. As mai vrea sa va intreb daca am 19 ani de casatorie cu acte si 1 an si ceva inaintea casatoriei pot sa cer sa beneficiez de un ajutor ceva din salarul lui ca si asa nu trimite la copii in fiecare luna si intretinerea si tot ce tine de apartament este platita de mine din pensia mea de boala avand cancer de col uterin
multumesc
Angela[
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Angela71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Angela71 , utilizator 09:12, 18 Decembrie 2012
Asupra apartamentului nu-si pierde dreptul de proprietate.

Art. 389. -
(1) Prin desfacerea căsătoriei, obligația de întreținere între soți încetează
(2) Soțul divorțat are dreptul la întreținere, dacă se află în nevoie din pricina unei incapacități de muncă survenite înainte de căsătorie ori în timpul căsătoriei. El are drept la întreținere și atunci când incapacitatea se ivește în decurs de un an de la desfacerea căsătoriei, însă numai dacă incapacitatea este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria
(3) Întreținerea datorată potrivit dispozițiilor alin. (2) se stabilește până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei, în raport cu mijloacele sale și cu starea de nevoie a creditorului. Această întreținere, împreună cu întreținerea datorată copiilor, nu va putea depăși jumătate din venitul net al celui obligat la plată.

Cat aveti pensie nu cred ca veti obtine si de la fostul sot.
Ar trebui insistat sa primiti pensie pt copii, daca nu plateste de bunavoie, ii puteti face plangere penala pt abandon.
In Germania munceste cu contract ?
Da bolnava am fost de cand eram impreuna faceam tratamente ptr. boala asta dar numai anul acesta m-am operat ptr ca sa agravat ,dar cu pensia alimentara in decizia de divort este de 45 lei ptr fiecare copil ,el lucreaza cu acte in germania dar am intrebat o d-na avocat aici la petrosani si mi s-a spus ca am nevoie de adeverinta de la locul lui de munca pentru al da ptr marirea pensiei de intretinere si asta de unde caci el nu vrea sa-mi de-a adeverinta
va multumesc
Chiar daca veti castiga pensie, veti lua de la copii pt ca nu puteti face dovada a cat castiga si se va stabili raportat pt la minim pe economie, adica max 350 de lei pt toti- copii si dvs.
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere pt o pensionara care vrea sa divorteze. DoamnaVeta DoamnaVeta Sunt la varsta de 64 ani si vreau sa divortez! Vreau sa stiu daca pot primi pensie de intretinere de la sotul care are o pensie (frumoasa.) Eu am fost si ... (vezi toată discuția)
Cerere drept de intretinere fosta sotie rares001 rares001 sunt divortat de un an, si vreau sa cer dreptul de intretinere fostei sotii. pot s afac acest lucru? sunt bolnav de diabet insulino-dependent. spondiloza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara sotie RoxanaCimbala RoxanaCimbala Buna ziua, Am o amica care a divortat acum mai multi ani, dar a continuat sa locuiasca de comun acord cu fostul sot in casa pe care o impart legal (la ... (vezi toată discuția)