avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... in legatura cu demisia anuntata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

in legatura cu demisia anuntata de angajator

am o intrebare,patronul la care lucrez a retinut din salariu o suma de bani mentionand ca a descoperit unele minusuri din gestiune,eu am fost “gestionar“ doar cu numele,dar depozitul este prevazut cu camere video,am cerut sa verifice inregistrarile iar patronul a spus ca nu se poate ca ii trebuie timp,mentionez ca nu am semnat niciun act de luare in gestiune,dupa ce pe data de 15.12.2012 au fost retinuti bani,astazi eu si o colegaam fost anuntati verbal ca din data 01.01.2013 sa nu mai venim la munca.Ce trebuie sa facem in cazul asta?Va rog astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 17 Decembrie 2012
Pentru ce motiv sa nu mai venit la munca de la acea data? ... retinerea din salariu este nelegala , daca nu a avut la baza un titlu executoriu ..
Motivul nu a fost spus.

Ce trebuie sa facem in acest caz si unde trebuie sa ne adresam?

Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pentru retinerea nelegala din salariu va trebui sa promovati o actiune in instanta ... pentru incetarea raportului de munca ar trebui vazut motivul si articolul in baza caruia se doreste incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii retinute gestionarilor - acoperire minusuri in gestiune mirustefi mirustefi Buna ziua, as dori sa stiu va rog, in situatia in care se retine garantia de 10 % pentru gestionari si se descopera minusuri in gestiune, acestea pot fi ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Daca la plecarea din firma unde lucrez nu semnez angajamentul de plata pentru minusurile constatate au dreptul sa imi retina garantia sau sunt obligati sa mi-o ... (vezi toată discuția)
Gestiune frauduloasa !? Tavi78 Tavi78 In urma cu 3 ani am lucrat la un S.R.L. unde am fost incadrat initial ca sofer, ulterior schimbandu-mi-se incadrarea in gestionar desi eu am activat in ... (vezi toată discuția)