avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului?

buna, as avea si eu o intrebare, daca aleg varianta de crestere a copilul pe un an de zile si implineste copilul un an de zile firma la care lucram nu mai exista, mai primesc acel stimul de insersie, sau intru in somaj si primesc stimulul sau trebuie sa caut al loc de munca?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 18 Decembrie 2012
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani.

2. - Daca intre timp beneficiati de indemnizatie de somaj se suspenda plata stimulentului de insertie pana veti obtine venituri din salarii.
- Indemnizatia de somaj nu este un venit asimilat venitului salarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi spuneti care varianta ar fi cea mai buna in cazul meu in ceea ce priveste ccc catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca este posibil sa intru in concediu crestere copil pentru o perioada de 2 ani si apoi sa revin sa lucrez (sa zicem ... (vezi toată discuția)
Posibilitati de intrerupere si de reluare a ccc draghicimarianjan draghicimarianjan lucrez in invatamint ca suplinitor cu contract pe 1 an ,daca intru in crestere copil si aleg sa ma intorc la munca dupa 6 luni iar in urmatorul an scolar nu ... (vezi toată discuția)
Cic si concediu fara plata deldio deldio daca ma intorc din concediu de ingrijire copil dupa 1 an si apoi intru in concediu fara plata, care va fi indemnizatia, sau mai bine zis ce bani voi avea? ... (vezi toată discuția)