Buna seara, apelez din nou la dvs, deoarece nu stiu ce sa mai fac sa pot recupera banii neplatiti de tatal meu de aproximativ 2 ani (aproximativ 6000 ron), reprezentant pensia alimentara. De aproximativ 2 ani si 6 luni , tatal meu si-a schimbat locul de munca si de atunci nu mi-a mai trimis pensia alimentara. De atunci el lucreaza cu carte de munca, putand sa sustina pensia alimentara, stabilita prin hotarare judecatoreasca. Am apelat la Politie, apoi dosarul a fost trimis la parchet, unde procurul nu a inceput urmarirea penala, deoarece nu s-a demonstrat reaua credinta ( tatal meu lucrand cu carte de munca si avand un salariu mult mai mare care precedentul loc de munca, este o bataie de joc la Parchet). Ce ma indrumati sa mai fac pentru a recupera banii? Mentionez ca au trecut cele 20 de zile de cand am primit acasa rezolutia de la parchet. Am inteles ca se poate prescrie suma datora daca nu o recuperez in 3 ani de zile, este adevarat? Multumesc , o seara buna va doresc.
Executorul judecatoresc e functionar public, nu-l angajati. Discutati cu acesta si vedeti ce suma trebuie sa avansati pt cheltuieli. Onorariul si cheltuielile de executare vor cadea tot in sarcina debitorului.