avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Probleme mari pensie alimentare, rog ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Probleme mari pensie alimentare, rog ajutor

Buna seara, apelez din nou la dvs, deoarece nu stiu ce sa mai fac sa pot recupera banii neplatiti de tatal meu de aproximativ 2 ani (aproximativ 6000 ron), reprezentant pensia alimentara. De aproximativ 2 ani si 6 luni , tatal meu si-a schimbat locul de munca si de atunci nu mi-a mai trimis pensia alimentara. De atunci el lucreaza cu carte de munca, putand sa sustina pensia alimentara, stabilita prin hotarare judecatoreasca. Am apelat la Politie, apoi dosarul a fost trimis la parchet, unde procurul nu a inceput urmarirea penala, deoarece nu s-a demonstrat reaua credinta ( tatal meu lucrand cu carte de munca si avand un salariu mult mai mare care precedentul loc de munca, este o bataie de joc la Parchet). Ce ma indrumati sa mai fac pentru a recupera banii? Mentionez ca au trecut cele 20 de zile de cand am primit acasa rezolutia de la parchet. Am inteles ca se poate prescrie suma datora daca nu o recuperez in 3 ani de zile, este adevarat? Multumesc , o seara buna va doresc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:48, 17 Decembrie 2012
interventie moderator
Va rog sa continuati subiectele incepute, nu mai deschideti subiect nou pe aceasta tema, multumesc

Puteti merge cu hotararea pe care o aveti la un executor judecatoresc, i se va pune tatalui poprire pe salariu si veti recupera si pensia restanta.
Multumesc pentru raspuns, aveti cumva idee cam cat ar costa angajarea unui executor judecatoresc?
Executorul judecatoresc e functionar public, nu-l angajati. Discutati cu acesta si vedeti ce suma trebuie sa avansati pt cheltuieli. Onorariul si cheltuielile de executare vor cadea tot in sarcina debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere minori crisadriana crisadriana Buna! Sunt o mama cu doi copii minori care nu au primit de la divort din 2010 pensie de intretinere deoarece tatal lor e plecat in strainatate. La Parchet mi ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie si dovedirea relei credinte morarubogdan morarubogdan Buna ziua, am apelat la acest forum pentru a ma ajuta intr-un caz de abandon de familie si as fi foarte recunoscator celor care imi pot da cateva sfaturi. ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare ebolala ebolala Am implinit 18 ani si am solivitat continuarea pensiei alimentare in instanta.In momentul in care s-a terminat procesul am asteptat cele 31 de zile pentru ... (vezi toată discuția)