avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minori

Buna! Sunt o mama cu doi copii minori care nu au primit de la divort din 2010 pensie de intretinere deoarece tatal lor e plecat in strainatate. La Parchet mi s-a spus ca nu se poate face nimic pt ca nu este in tara . Nu este o lege si pt parintii care sunt plecati si uita de existenta propriilor copii ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: crisadriana , utilizator 18:47, 14 Octombrie 2015
stiti unde e plecat, eventual o adresa sau loc de munca ?
Are bunuri in Romania ?
Lucreaza la negru in Italia ...cunosc doar numele orasului din pacate. Oricum este inregistrat in acel oras . Avem o un proces pt o locuinta pe care am castigat-o eu si sunt obligata sa-i dau jumatate din valoarea ei in termen de 3 luni. Multumesc
Mergeți urgent cu hotărârea la un executor judecătoresc, ii pune poprire și cont și recuperați pensia din sulta ce i-o datorați.
MUltumesc frumos . Toti avocatii cu care am discutat acest caz m-au trimis la Parchet caci spun ei , la Tribunal nu am ce face. Va rog spuneti-mi , unde pt gasi un executor judecatoresc ?
pai nu aveti ce face la tribunal
competent e executorul judecătoresc din circumscripţia curţii de apel unde se află domiciliul debitorului; Cautati pe internet, vb cu un executor in apropiere de domiciliul dvs, si daca nu e competent, va trimite la unul care este.
Ar trebui sa apelati la judecatorie pt a depune cerere de marire a pensiei dat fiind faptul ca cea stabilita e de acum 5 ani, daca nu e stabilita in procent, bineinteles. Hotararea o puteti pune in executare in strainatate prin ministerul justitiei.
cand ati depus plangere penala ? aveti un raspuns scris ( rezolutie) sau doar zace dosarul la politie sau parchet?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marina7018 marina7018 buna seara ma numesc marina si am un copil din prima casatorie care a ramas la mine pt. crestere si educare. Fostul sot este plecat an italia si din 2010 luna ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)