Buna! Sunt o mama cu doi copii minori care nu au primit de la divort din 2010 pensie de intretinere deoarece tatal lor e plecat in strainatate. La Parchet mi s-a spus ca nu se poate face nimic pt ca nu este in tara . Nu este o lege si pt parintii care sunt plecati si uita de existenta propriilor copii ? Va multumesc anticipat !
Am facut mai multe plangeri la Parchet in 2010 si mi-a venit raspuns abia in 2012 ca tatal copiilor nu e de gasit , ca e plecat din tara . In ianuarie 2015 am facut din nou plangere si mi-au raspuns ca deoarece nu m-am prezentat in 2012 cand as fi fost chemata la Parchet ( in acea perioada eram cu copii in Italia) , s-a inchis dosarul si am pierdut pensia de intretinere . E posibil asa ceva ?
Nu ati pierdut nimic. Intr-adevar dreptul la actiune se prescrie pt ce depaseste 3 ani de la data scadenta, teoretic puteti recupera pensia pe 3 ani. Insa cum nu poate contesta executarea in timp util, ii veti recupera pe toti.
Pensie alimentara
marina7018
buna seara ma numesc marina si am un copil din prima casatorie care a ramas la mine pt. crestere si educare.
Fostul sot este plecat an italia si din 2010 luna ... (vezi toată discuția)