avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie de intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie de intretinere minori

Buna! Sunt o mama cu doi copii minori care nu au primit de la divort din 2010 pensie de intretinere deoarece tatal lor e plecat in strainatate. La Parchet mi s-a spus ca nu se poate face nimic pt ca nu este in tara . Nu este o lege si pt parintii care sunt plecati si uita de existenta propriilor copii ? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: crisadriana , utilizator 18:47, 14 Octombrie 2015
Am facut mai multe plangeri la Parchet in 2010 si mi-a venit raspuns abia in 2012 ca tatal copiilor nu e de gasit , ca e plecat din tara . In ianuarie 2015 am facut din nou plangere si mi-au raspuns ca deoarece nu m-am prezentat in 2012 cand as fi fost chemata la Parchet ( in acea perioada eram cu copii in Italia) , s-a inchis dosarul si am pierdut pensia de intretinere . E posibil asa ceva ?
Nu ati pierdut nimic. Intr-adevar dreptul la actiune se prescrie pt ce depaseste 3 ani de la data scadenta, teoretic puteti recupera pensia pe 3 ani. Insa cum nu poate contesta executarea in timp util, ii veti recupera pe toti.
Voi consulta un executor judecatoresc . Multumesc pt sfaturile utile, o seara buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marina7018 marina7018 buna seara ma numesc marina si am un copil din prima casatorie care a ramas la mine pt. crestere si educare. Fostul sot este plecat an italia si din 2010 luna ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara- cum pot recupera pensia restanta ? roxanaioana2013 roxanaioana2013 buna ziua.mam divortat in 2011,in urma casatoriei a rezultat un minor....instanta a decis ca tatal copilului sa dea pensie alimentara 170 ron.de atunci si pana ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)