As dori daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care as dori sa revendic un apartament ramas de la decesul bunicii mele in cazul in care tata nu il ingrijeste dar nici nu a facut succesiunea la mai bine de un an de la decesul bunicii. Mentionez ca impozitul nu este platit, apa, lumina si gazul sunt oprite pe motiv de neplata, iar apartamentul este in paragina.
Problema este ca in cazul in care ma duc sa-mi exprim dorinta ca as vrea acest apartament la notariat, daca este chemat si tata, nu o sa vrea sa mi-l lase.
Cum pot sa il obtin, cu sau fara permisiunea lui? Il pot obtine chiar daca el nu vrea sa mi-l lase, deoarece el nu a facut succesiunea? Sau cand deschid la notariat partajul succesoral poate sa vina si sa ia tot?
Daca bunica dvs nu mai avea alti mostenitori in afara de tatal dvs .....trebuie sa va adresati instantei caci nici dvs nu ati facut declaratia de acceptare a mostenirii ....nici dvs nu sunteti in termen.....de aceea va spuneam sa va intelegeti cu tatal dvs....
dreptul de moștenire asupra acelui imobil îl are tatăl dvs. și alți eventuali moștenitori de aceeași clasă.Convingeți-l pe tata, să execute dezbaterea succesorală și, eventual, să v-o doneze dvs. pt a vă ocupa de administrarea imobilului așa cum se cuvine.Ați mai putea obține un mandat de administrarea de la tata (dacă nu vrea s-o v-o doneze) și s-o închiriați etc etc
Succesiune
laur81
in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)