avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire la 1 an de la decesul bunicii dar cu tata in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire la 1 an de la decesul bunicii dar cu tata in viata

Buna ziua,

As dori daca se poate sa ma sfatuiti cum sa procedez in cazul in care as dori sa revendic un apartament ramas de la decesul bunicii mele in cazul in care tata nu il ingrijeste dar nici nu a facut succesiunea la mai bine de un an de la decesul bunicii. Mentionez ca impozitul nu este platit, apa, lumina si gazul sunt oprite pe motiv de neplata, iar apartamentul este in paragina.

Problema este ca in cazul in care ma duc sa-mi exprim dorinta ca as vrea acest apartament la notariat, daca este chemat si tata, nu o sa vrea sa mi-l lase.

Cum pot sa il obtin, cu sau fara permisiunea lui? Il pot obtine chiar daca el nu vrea sa mi-l lase, deoarece el nu a facut succesiunea? Sau cand deschid la notariat partajul succesoral poate sa vina si sa ia tot?
Cel mai recent răspuns: romik25oct , utilizator 22:37, 17 Decembrie 2012
In primul rand vocatie la succesiunea bunicii dvs are tatal dvs. Trebuie sa va intelegeti cu tatal dvs.
Da, dar au trecut 6 luni de la deces, dupa acest termen, dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de mostenire.
Daca bunica dvs nu mai avea alti mostenitori in afara de tatal dvs .....trebuie sa va adresati instantei caci nici dvs nu ati facut declaratia de acceptare a mostenirii ....nici dvs nu sunteti in termen.....de aceea va spuneam sa va intelegeti cu tatal dvs....
Nu aveti sanse.
Incercati sa vorbiti cu tatal sa isi faca mostenirea si eventual sa va dea drepturi el.

Cati frati are tatal dvs.?
Ce alte rude mai avea defunctul?
dreptul de moștenire asupra acelui imobil îl are tatăl dvs. și alți eventuali moștenitori de aceeași clasă.Convingeți-l pe tata, să execute dezbaterea succesorală și, eventual, să v-o doneze dvs. pt a vă ocupa de administrarea imobilului așa cum se cuvine.Ați mai putea obține un mandat de administrarea de la tata (dacă nu vrea s-o v-o doneze) și s-o închiriați etc etc

Alte discuții în legătură

Mostenirea dupa decesul tatalui lumiplai lumiplai BUNA ZIUA MA NUMESC LUMINITA SI VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS LA PROBLEMA MEA. PARINTII MEI AU FOST CASATORITI TIMP DE 2 ANI. DIN CASATORIA LOR ... (vezi toată discuția)
Cine mosteneste ? doar copii sau si rudele de gr 1 mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Dupa moartea unuia dintre parinti ( proprietari ai unui aparatament ) cu doi copii majori , mama in viata si ... (vezi toată discuția)
Succesiune laur81 laur81 in cazul in care ultimul bunic din partea tatalui moare, eu, ca nepot, pot mosteni direct apartamentul fara ca tatal meu (unicul fiu) sa mai tb sa faca ... (vezi toată discuția)