avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Prescriere datorie

Buna seara!
Am o dilema... O firma a luat de la banca un credit de 65000 lei pe o perioada de 8 luni. A achitat 30000 lei din datorie, iar apoi a intrat in incapacitate de plata. La acordarea creditului am fost garant , dar nu aveam nimic in comun cu firma respectiva. Cand am semnat contractul ca si garant, mi s-a cerut sa dovedeasc ca detin casa, si am dus la banca actele dobandite in urma unei succesiuni. Ultima rata a creditului era scadenta pe 18 decembrie 2009,dar pe data de 24-12-2009 s-a mai achitat suma de 10.000 lei. Contractul a fost incheiat pe data de 18-05-2009. Astazi am primit instiintare de la cadastru ca asupra imobilului detinut s-a emis cerere de executare silita de catre un executor judecatoresc. Urmarind astazi dosarele deschise pe numele meu am constatat ca pe data de 25-05-2012, judecatoria a admis cererea de executare silita. Cererea de la cadastru este datata 10-12-2012, data spre solutionare in termen de 15 zile. Mentionez ca nu am fost instiintat ca am fost dat in judecata. CE POT FACE? CREDITUL SE PRESCRIA PE 24-12-2012?
P.S. Am incercat sa iau legatura cu administratorul firmei respective, dar este plecat din tara si practic mi-a inchis telefonul.
Cel mai recent răspuns: clautugui , utilizator 17:22, 18 Decembrie 2012
Din ce spuneti nu s-a prescris.
Faptul ca ati garantat cu un imobil sunteti bun de plata daca nu se poate recupera datoria altfel si nu s-a implinit termenul de prescriptie a executarii silite.

Nu au trecut 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar pe data de 24-12-2012 se prescrie? Eu sund dispus sa platesc, decat sa raman fara casa. Dar nu am deunde sa le dau toata suma ceruta de ei 70000 lei... Practic nu stiu cum s-a ajuns la aceasta suma. As putea sa platesc 300 lei/ luna. Asta ar insemna undeva la 20 ani... Dar cum pot face lucrul asta? Ce ar trebui sa fac sa nu ma execute silit si sa incep sa platesc aceasta suma lunar, incepand chiar cu luna aceasta? Si inca odata... Eu nu am garantat cu imobilul... Nimeni nu mi-a spus nimic despre asa ceva, nimeni nu a venit sa evalueze casa...
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2012
jackiss, utilizator
Daca s-a inceput executarea silita nu se mai prescrie.
Cum adica daca s-a inceput executarea? Nu mi-a venit nimic de la executor, decat de la cadastru. Cum ma pot intelege cu ei?
Nu prea aveti cum sa va intelegeti daca dvs aveti posibilitatea sa platiti 300 de lei lunar, iar datoria e de zeci de mii.
Cautati-l pe ala pe care l-ati imprumutat, indreptati-va impotriva firmei.

Alte discuții în legătură

Incepere executare silita blecota blecota Buna ziua, in 2007 am facut un card de credit la o banca fiind incantat de cele spuse de catre agentul respectiv la acea vreme. De platit am platit rate la ... (vezi toată discuția)
Am o problema,va rog putin ajutor catalinush catalinush Buna ziua,am o mica mare problema,tatal meu a imprumutat bani de la 3-4 banci,sincer nu stiu cum toate i-au dat bani,credit de consum si de aproape 1 an de ... (vezi toată discuția)
Executare silita caradis caradis Buna ziua. 1. Am executare silita din partea bancii ... dar cu intelegere am decis sa platesc o suma lunar fara sa se mai faca executare silita. 2. Am de ... (vezi toată discuția)