Buna dimineata,
multumesc foarte mult pentru raspuns.
Legat de titlu: casa P+E a fost construita in 2000, data in folosinta, intabulata samd.
Eu din 2007 am cerut autorizatie de constructie doar pentru extindere (constructia mansardei).
Ceea ce a expirat a fost autorizatia de constructie a mansardei (pentru ca restul casei este finalizata). In 2007 am fost la urbanism sa intreb ce se intampla daca nu pot termina la termen si mi s-a spus ca nu e nicio problema. Sunt multe constructii care din cauza banilor, nu au putut fi finalizate. Dar nu mi s-a spus nimic de taxe si impozite.
Procesul verbal de finalizare a mansardei este facut in anul 2012.
Sa inteleg ca din punct de vedere legal, functionarul poate sa ceara inceperea impozitarii numai dupa data procesului verbal?
In articolul 254, (4) scrie: "În cazul extinderii, îmbunătăţirii, distrugerii parţiale sau al altor modificări aduse unei clădiri existente, impozitul pe clădire se recalculează începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care a fost finalizată modificarea."
(
[ link extern ] )
S-ar putea sa ca el sa spuna ca din 2007 pana in 2012 au existat peretii si acoperisul (ceea ce este si adevarat), si sa platesc impozitul. Ar fi legal acest lucru? In acest timp nu au fost puse ferestre, usi si nu a fost zugravit imobillul, deci nu putea fi locuit.
La alt functionar nu cred ca am cum sa merg, pentru ca el este seful Taxelor.
Legat de prelungire: pot incerca sa cer o autorizatie de constructie din nou si sa mai efectuez alte lucrari la casa, care oricum nu vor costa cu totul cat ma costa impozitul pe 5 ani cu penalizari.
Multumesc mult pentru raspuns!