Buna seara. Am si eu o intrebare pentru persoanele care detin cunostiinte in dreptul muncii. Lucrez si as vrea sa-mi dau demisia. Angajatorul spune ca pot pleca doar cu preaviz de 15 zile.
Din motive personale eu as vrea sa plec imediat. Exista vreo reglementare care sa-l oblige in acest sens?
Ar fi o portita, intyrcucat regulamentul intern spune ca daca lipsesc 3 zile mi se reziliaza contractul de munca.
Insa nustiu daca acest lucru atrage dupa sine penalizari nedorite.
Va multumesc.
In alta odine de idei , temeiurile de drept care va dau posibilitatea sa beneficiati de somaj sunt:
a) incetarea raportului de munca în temeiul art. 56 lit. b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
b) incetarea raportului de munca la initiativa angajatorului, prin notificare scrisa, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile şi completarile ulterioare;
.....
Un caz particular:
Daca angajatorul a incalcat confidentialitatea datelor, exista vreo metoda prin care angajatul prejudiciat sa poate incheia activitatea la acel angajator, dar sa pastreze dreptul la somaj ?
Somaj
carpaho
daca un salariat si-a dat demisia si parcurge cele 20 de zile lucratoare de preaviz, intrebarea este daca beneficiaza de ajutor de somaj si daca da cu ce ... (vezi toată discuția)