In cazul succesiunii dupa tata,ambii fii au renuntat la mostenire in favoarea mamei,se mai poate reveni in vreun fel deoarece ,fiul care a ramas sa locuiasca cu mama si nu mai are nici un drept,nu are venituri este terorizat sa plece din casa,mama ii face viata imposibila,...si totusi nu are unde sa plece... Ce se mai poate face?Fiul este necasatorit nu are venituri si nici alta locuinta,se poate sa ceara de la primarie sau de la RIAL in inchiriere o casa(sociala),sau macar dupa angajare,exista vreo sansa:este necasatorit si nu a fost casatorit!Mai este vreo speranta ?Multumesc.
Daca a renuntat la mostenire nu cred ca vreo institutie a statului ii va da vreo locuinta.
Dar atentie, fiul nu renunta de fapt la mostenire in favoarea mamei, este o prostie sa faca asa ceva. In realitate mama va veni la mostenire in concurs cu clasa urmatoare de mostenitori.
Pentru un raspuns detaliat va rog sa ne dati mai multe detalii: data decesului, data la care s-a facut renuntarea la mostenire etc.
Este corect. Renunţarea nu poate fi in favorem. Numai că renunţarea descendenţilor are ca efect chemarea efectivă a rudelor din clasele subsecvente doar dacă acestea au acceptat succesiunea în termen.
Oricum, renunţarea este un act asupra căruia se poate reveni (prin retractarea renunţării) doar în cele şase luni care constituie termenul de opţiune succesorală şi doar dacă pînă la momentul retractării succesiunea nu a fost acceptată de alţi succesibili.
Succesiunea s-a facut in 1998,iar pe certificatul de mostenitor chiar asa scrie ca au renuntat la succesiune,fiii cutare si cutare,rudele din clasa urmatoare care ar fi fost? nu au fost alti mostenitori si toata masa succesorala a revenit mamei in intregime.Este corect?Se mai poate ataca in vreun fel actul de catre fii?Multumesc.
Nu aveţi nicio posibilitate de a reveni. Renunţarea la succesiune şi-a produs efectele.
Chiar dacă ar fi existat alţi moştenitori, dreptul lor de a cere anularea certificatului de moştenitor s-a prescris. Ei nu mai pot cere anularea actului.
Singurul proprietar al casei este mama dumneavoastră.
Acte notariale
siminica mircea
Am intocmit un act notarial prin care am renuntat la drepturile de mostenire in urma decesului sotiei, urmand ca mostenirea sa fie partajata intre cei doi fii. ... (vezi toată discuția)