avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Debransarea de la sistemul de incalzire si apa rece ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Debransarea de la sistemul de incalzire si apa rece tevile raman "Parte comuna"

Buna ziua,
Am o problema cu Asociatia de proprietari, asociatie din care "fac si eu parte".problema este ca eu sunt debransat de 3 ani de la sistemul de incalzire si tot de atunci am contract separat la apa.Luna trecuta vana de apa calda care alimenteaza asociatia s-a spart si administratorul ne pune pe toti sa o platim motivand ca este "parte comuna" si neputand motiva suma de plata deoarece lucrarea a fost facuta cum o fi fost facuta(nu ne da detalii).Mi s-a spus ca am facut contract(proiect) la apa separat pentru nu a mai plati pierderi atat.Va rog sa-mi comfirmati daca nu ma mai folosesc aceste tevi este necesar sa platesc doar pentru ca am folosit-o pana acum 3 ani trebuie sa platesc "sentimentele fata de aceea teava-vana"
Va multumesc pentru un raspuns rapid
Cel mai recent răspuns: petrecristinel , utilizator 17:50, 21 Decembrie 2012
Indiferent daca utilizati sau nu instalatia parte comuna,va revine obligatia sa achitati c/v parti comune
Aspectul ca dvs ati inteles sa renuntati la sistemul centralizat de alimentare cu utilitati nu constituie temei legal si nu va exonereaza da la oblogatia suportarii plati parti comune
Poate nu am fost destul de clar dar daca teava mea de apa se sparge imi suporta asociatia reparatia???Mentionez ca alimentarea cu apa este facuta cu proiect si sunt alimentat inaintea robinetului general al asociatiei.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
petrecristinel, utilizator
Nu ati fost clar ce intelegeti prin teava dvs
Daca teava care se sparge este parte comuna reparatia intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari daca teava responsabila apartine proprietate privata reparatia va revine
Conform legislatiei in vigoare (legea 230/2007 a Asociatiilor de propietari) trebuie sa platiti reparatiile la partile comune, indiferent ca folositi sau nu, dar Asociatia trebuie sa prezinte acte (nu se pot accepta lucrarile facute la mica intelegere doar fiindca sunt mai ieftine).
Inteleg ca in cazul dumneavoastra nu s-au aratat actele justificative ale sumei cerute.
Aveti dreptul sa cereti presedintelui Asociatiei sa va arate actele respective.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2012
Carturarul, utilizator
Deci daca dintr-o asociatie de proprietari de 20 de familii 5 dintre acestea au facut contract de apa separat cu furnizorul local (bransament separat pe diferite coloane-etaje) tot trebuie sa platim interventiile care se fac la vechile tevi pe care le-am folosit(pe vecie)???!!!ASTA NU ESTE LEGE ESTE JAPCA!!!NU EXISTA NICIO LOGICA IN CE MI SA SPUS PANA ACUM.Am fost la firma furnizoare de apa si au spus ca nu este corect sa mai contribuim financiar la intretinerea tevilor vechi care va dati seama ca daca nu curge apa pe ele se colmateaza deci apar mai multe probleme cu ele.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Decembrie 2012
petrecristinel, utilizator

Alte discuții în legătură

Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)
E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)