avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocatnet vs L 51/1995+Statut
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocatnet vs L 51/1995+Statut

In ce masura, participarea la acest forum, prin "sfaturile" pe care le dau avocatii, diferitelor persoane, incalca prevederile art 231 din Statut?....astept opiniile Dvs.

Av. Gheorghe Alexandru
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 16 Februarie 2009
Dupa cum scrie in toate paginile in care se posteaza o intrebare noua in forumul avocatnet.ro, "Prin postarea acestui mesaj declar ca sunt de acord si respect regulamentul Forum-ului Avocatnet.ro. In plus, inteleg sunt de acord ca discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica. "

Prin urmare, e clar ca avocatii care participa la discutii, asa cum o fac si alte tipuri de consultanti inscrisi in catalogul Avocatnet.ro, isi dau cu parerea despre un anumit caz si nicidecum nu acorda consultanta utilizatorului care pune intrebarea. Un forum este un loc de discutie si nu un instrument de consultanta.

Apoi, prezenta avocatilor in catalogul consultantilor avocatnet.ro este permisa chiar de lege: "Art. 231.
(1) Formele de exercitare a profesiei de avocat pot utiliza una sau mai multe mijloace de publicitate, respectiv :
...
c) anunturi si mentiuni in anuare si carti de telefon; "
Alexandru
consultanta inseamna mult mai mult decat a raspunde la o intrebare. Consultanta inseamna si cunoasterea aspectelor extrinseci intrebarii la care trebuie sa raspunzi( ex: personalitatea beneficiarului, aspectele conexe spetei pe care trebuie sa o rezolvi) precum si a celorlalte imprejurari de natura a influenta raspunsul. Consultanta inseama si urmarirea aplicarii solutiei pe care o dai si adaptarea acesteia la situatiile care se ivesc.Deci e mult mai mult decat un simplu raspuns la o intrebare adresata pe un forum.
consultanta inseamna in primul rand incheierea unui contract cu clientul , in baza caruia iti asumi unele obligatii pentru a caror neindeplinirie poti raspunde (disciplinar, civil, penal)
O completare la ceea ce a spus Alin :
Discutiile din forum nu reprezinta consultanta juridica. Nicio discutie purtata in forum-ul Avocatnet.ro nu poate fi interpretata ca fiind consultanta juridica sau de orice alt fel. In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde. Raspunsurile primite in acest forum au doar un scop informativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sugestie pentru moderatori... cristian damian cristian damian Dacă tot sunt implicați avocați în aceste dialoguri, cred că ar fi corect și normal să contribuie și dumnealor la formularea unor ... (vezi toată discuția)
Publicitate pe avocatnet.ro Osman Osman In ce masura acordarea de consultatii pe avocatnet.ro de catre avocati incalca art. 231 alin. 2 lit c din Statutul profesiei de avocat? (vezi toată discuția)