avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului cui revine daca mama a avut o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului cui revine daca mama a avut o tentativa de sinucidere?

Buna ziua, am gasit o discutie amoroasa intre sotia mea si un alt barbat, a urmat o mica cearta intre noi doi dupa care sotia a luat un pumn de pastile ( cam 20) ajunganc cu aceasta la spitalul de urgenta. A petrecut o noapte acolo pentru a-i face spalaturi stomacale iar a doua zi am fost cu ea la spitalul Obregia unde a consultat-o un medic psihiatru si a internat-o. Dupa 2 zile socrii au venit in bucuresti , au scos-o din spital si au luat-o impreuna cu copilul nostru si au plecat la Vaslui. Din discutiile purtate cu sotia, aceasta nu mai vrea sa urmeze tratamentul prescris si nici sa se intoarca acasa. Intrebarea este: daca se ajunge la divort, pot primi custodia copilului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:47, 21 Decembrie 2012
Custodia este comuna acum, insa puteti cere exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre dv, pentru motivele pe care le-ati aratat.
Asta presupune sa ma adresez instantei sau la Autoritatea tutelara ?
Instanta judecatoreasca va hotara cui revine custodia in functie de probele dosarului.

Autoritatea tutelata va face anchete sociale la domiciliile celor 2 parinti.

Puteti solicita o custodie exclusiva, insa totul va depinde de probele care vor fi administrate si de cum va aprecia judecatorul in functie de interesul superior al minorului.
va trebui sa solictati probe instantei ca sa demonstrati cele afirmate aici. puteti promova actiune de divort si ordonanta presedentiala pentru a se stabili locuinta minorului la dvs .
depinde de cum va veti administra probatoriu in contradinctoriu.apelati la un avocat
Este foarte greu de spus ce ar putea hotara instanta de dreptul familiei intr-o astfel de situatie.
De principiu, tot ea va avea prima sansa si probabil ca nu va conta tentativa de suicid.

Puteti incerca insa un proces si sa va judecati cat puteti de bine pentru ca probabil este sigura data cand aveti sansa de a obtine copilul.

Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie minor tsandu23 tsandu23 pot obtine custodia copilului de 3 ani eu traind in concubinaj cu mama lui ?? (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturi din cauza lipsei de interes fata de copil AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Cum pot sa-l decad pe tatal copilului din drepturile parintesti pentru ca de cand sa nascut copilul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)