avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Revocare luare in spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Revocare luare in spatiu

Buna ziua.

In primul rand sper ca am postat unde trebuia ceea ce urmez sa scriu. In martie 2010 parintii mei l-au luat in spatiu pe cel ce trebuia sa imi fie sot. Tatal meu a mers la Sectia de politie unde au facut toate demersurile necesare pentru emiterea cartii de identitate cu adresa noastra. In ianuarie 2011 ne-am despartit, fostul partener parasind domiciliul ( am eliberata o adeverinta de la administratorul blocului care atesta data parasirii domiciliului). Desi i s-a cerut verbal sa isi schimbe adresa, nu a facut acest lucru.
Ce pasi trebuie sa urmez ca sa il determin sa isi schimbe adresa pentru ca am primit mai multe informatii contradictorii. Cei de la primaria sectorului 2 evidenta persoane imi spun ca nu e de competenta lor in cazul in care parintii mei ar depune o declaratie notariala in care vor specifica clar ca revoca declaratia ( nu s-a semnat nici un contract) semnata iar cei de la politie la fel si ca numai prin instanta se poate cere acest lucru. De ce ar trebuii sa ma duc sa deschid un proces pentru ca el nu locuieste la noi. Nu este ca si cum as cere sa fie evacuat fortat. Pot cere totusi sa fie inregistrata declaratia notariala la Sectia de politie si apoi sa ii trimit si lui o copie urmata de o adresa in care sa solicit schimbarea domiciliului din CI cu trimiterea raspunsului inapoi la sectia respectiva? Va rog sa ma ajutati sa urmez procedura corecta.

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: ANA MOCANU-SUCIU , Avocat 10:56, 21 Decembrie 2012
Buna ziua!

Este corect ce vi s-a spus, actul de identitate al unui om nu poate fi anulat pentru ca nu mai locuieste la adresa de domiciliu. Nici declaratia notariala nu va foloseste la nimic, inregistrarea ei nu implica luarea unor masuri in sensul dorit de dvs., singura varianta este cea despre care vi s-a vorbit: actiune de evacuare + obligatia specificata in sentinta de a-si schimba CI.
Daca stiti adresa la care locuieste faceti-i reclamatie ca locuieste fara forme legale acolo si ar putea lua amenda, insa isi poate face viza de resedinta si ramane cu cartea de identitate pana la expirare.
Exista un proiect de lege conform caruia proprietarii trebuie sa anunte la politie in termen de 30 de zile daca persoana pentru care si-au exprimat consimtamantul nu mai locuieste la adresa imobilului respectiv, insa pana se va aproba, dupa cum v-am spus, declaratia notariala nu are rost sa o faceti.
Asa este. prin sentinta judecatoreasca de evacuare este atestat faptul ca persoana nu mai are dreptul sa locuiasca in imobilul respectiv si, ca urmare, poate fi instituita obligatia, tot prin sentinta, sa se faca modificarile in baza de date cu privire la domiciliu.
In cazul in care nu exista o sentinta de evacuare el poate reveni oricand in domiciliul care ii figureaza pe cartea de identitate chiar printr-o hotarare judecatoreasca de reintegrare in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias si proprietar - acord luare in spatiu Orieta Orieta Care este riscul la care este supus proprieterul unui imobil care ia in spatiu pe cineva cu forme legale si e de acord sa fie trecuta adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Anulare de domiciliu floryn_bzz floryn_bzz am facut buletin la cineva pe adresa mea si nu mai sta aici si tot vin prin posta documente cum pot sa l anulez (vezi toată discuția)
Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)